YMCA Zomer 3-daagse

Tijdens de free running workshop

Eindelijk was het zover: de Zomer 3-daagse van YMCA Blijdorp. Drie dagen sport, spel en gezelligheid met een grote groep Blijdorpse kids tussen de 6 en 14 jaar.

Op dinsdag 17 augustus stonden er 7 vrijwilligers van YMCA Blijdorp klaar op het scoutingterrein om er een spetterende week van te maken. “Zo waren er bijvoorbeeld workshops skateboarden en freerunning, was er Hoopdance en hoelahoepen op vrolijke muziek. Maar ook lasergamen, we bakten broodjes bij het vuur en maakte toffe sieraden,” vertelt Rosanne, die werkt voor YMCA.

Een groep kinderen leerde net de basis tricks van het freerunnen toen ik langskwam. Een klein meisje zei: “ik kan dit niet.” Maar de meester gaf haar zoveel vertrouwen dat ze sprong. “Cool man! Dat deed je toch maar mooi”, prijst hij haar. En zij? Zij lacht haar mooiste lach en roept naar mij “Zag je dat?”

“We zorgen voor een veilige plek, de groepen verschillen er dag maar er zijn gemiddeld zo’n 35 kinderen. En we lunchen samen, wat ook heel gezellig is.” lacht Rosanne.

YMCA organiseert met grote regelmaat activiteiten voor kinderen in onze wijk. Uiteenlopend van een legomiddag, tot een bonbonworkshop en de Zomer 3-daagse. Wil je ook een activiteit bijwonen, of vrijwilliger worden, kijk dan zeker even op www.blijdorp.ymca.nl