Huiskamer

Bewonersorganisatie Blijdorp is gevestigd aan de Statenweg 102-A (tussen de kaasboer en de groenteboer) bij metrostation Blijdorp.

In de de wijkwinkel van de Bewonersorganisatie Blijdorp kunnen bewoners terecht met vragen over algemene voorzieningen, activiteiten en ontwikkelingen in de wijk. De gastvrouwen en -heren (vrijwilligers) staan voor u klaar om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. U vindt er ook allerlei foldermateriaal. De wijkwinkel is er voor alle bewoners. Heeft u iets te melden, of ergert u zich over zaken in de wijk of komt u graag langs voor een praatje of krant te lezen. De gastvrouwen en -heren ontvangen u met plezier.

Bewoners of groepen bewoners wordt de gelegenheid geboden om – onder bepaalde voorwaarden – gebruik te maken van de buurtwinkel om eigen initiatieven te ontplooien. Zo kunnen hier na afspraak met de secretaris vergaderingen worden gehouden en cursussen worden gegeven. U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier.

Openbaar vervoer
Blijdorp is een metrostation aan de metrolijn E van RandstadRail en Rotterdamse metro. Het station ligt in de gelijknamige Rotterdamse wijk Blijdorp, aan de Statenweg. Sinds 11 december 2011 is station Slinge het eindpunt van metrolijn E uit Den Haag Centraal. Bus 33 stopt op de Statenweg hoek Stadhoudersweg. In de wijk is het betaald parkeren.

Openingstijden Huiskamer:
Maandag: gesloten (open voor Het Geheugenpaleis)
Dinsdag: 9.30 – 19.30 uur
Woensdag: 13.00 – 16.00 uur
Donderdag: 9.30 – 17.00 uur
Vrijdag: 9.30 – 16.00 uurBlijdorp Boekenkast

Hoe werkt de Blijdorp boekenkast?
Heel simpel: U komt langs, kiest een boek of een paar naar keuze en als u deze uit heeft, komt u terug en ruilt u dit boek om voor een ander boek. Het maakt ons niet uit of u er een week over doet om het uit te lezen of misschien wel een maand. Boek uitgelezen, u brengt het terug en het kost u niets.

Wat voor boeken hebben wij?
Romans, thrillers, streek- en familieromans en kinderboeken staan in de winkel. Beneden in de kelder nog meer romans, thrillers en streekromans en ook de informatieve boeken zoals kookboeken, poëzie, sport, aardrijkskunde geschiedenis, hobby, science fiction/fantasy, religie, planten, dieren, biografieën, algemeen…… Kortom voor elk wat wils.

Waar staat deze kast?
In de Wijkwinkel van Bewonersorganisatie Blijdorp op de Statenweg 102A, 3039 JK Rotterdam telefonisch bereikbaar op 010-4657176

Wanneer zijn wij open?
Maandag van GESLOTEN; dinsdag 12.00 tot 19.30 uur; woensdag 13:00 tot 16:00 uur; donderdag van 08.00 tot 16.00 uur; vrijdag GESLOTEN ???????????