Cross Comix Festival 2021

Tijdens het Cross Comix Festival 2021

Cross Comix Festival 2021
Strips in de stad
24-26 september, Rotterdam

In het weekend van 24 – 26 september vindt het Cross Comix Festival plaats in Blijdorp. Met het thema ‘Strips in de stad’ kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van animaties, kunst en strips. Dit keer niet op één locatie, maar op verschillende locaties verspreid door de wijk Blijdorp. Bewoners van Blijdorp ontvangen een korting op de passe-partout en betalen 10 euro i.p.v. 17,50 euro.

Spot tekenaars in het wild
Centraal punt tijdens het festival is het Vroesenpaviljoen dat op zaterdag en zondag het tekenaarsontmoetingspunt is. Sketch & draw met meer dan 40 tekenaars zoals Gerrit de Jager, Typex, Erik Kriek, Martin Lodewijk, Robert van der Kroft, Hanco Kolk, Sterre Richard, Valentijn Hamel en Kenny Rubenis. Schuif aan, kijk mee en maak kennis met tekenaars van naam en faam.

Bezoekers kunnen hier ook de wandelroutekaart ophalen, getekend door Bas de Ruiter waarmee de verschillende locaties van het festival kunnen worden bezocht. Bij elke locatie is een stempel op de kaart te bemachtigen. Spaar ze allemaal en maak daarmee kans op een originele print van Joost Swarte!Programma
Op het programma staat verder een niet eerder vertoonde interventie van Florentijn Hofman, bekend van die reusachtige badeend (niet te verwarren met het badkonijn). Bezoek een enorme expo met werk van o.a. Joost Swarte, Floris Hovers en Sebastiaan de Ruiter. Volg de Talks over Architectuur & Strips met Mélanie van der Hoorn, Joost Swarte, Hanco Kolk en meer. Bezoek de signeerestafette met maar liefst 20 illustratoren. Luister naar een analoge podcast over de ontdekkingsreis naar Terra Ultima. Doe mee aan een workshop zeefdrukken met een zelfgemaakte print. Kijk een animatiefilm in een mobiele bioscoop of loop mee met een van de architectuur wandelingen door de wijk Blijdorp.

Cross Comix is er ook voor de startende stripmakers. Op vrijdag 24 september vindt een vakdag plaats in de Prinsekerk, waarvoor ruim 100 jonge makers zich al hebben ingeschreven. 

Het volledige programma en ticketverkoop is vanaf 1 sep a.s. te vinden op crosscomix.nl 

Foto: Hans Tak