Meiden voetballen samen in Bergpolder

Voetballen voor meiden. foto: Sara van Loon

Voetballen is onder meiden steeds populairder. Lieke Martens, Danielle van der Donk, Shanice van der Sanden en Damaris Egurrola zijn aansprekende speelsters van het Nederlands elftal die veel meiden inspireren om ook te gaan voetballen.
Maar waar kan je in je eigen buurt alleen met meiden voetballen? Sinds eind mei kan dat op woensdagmiddag op het voetbalveldje Bergpolder in de Tak van Poortvlietstraat.

Deze speciale voetbalmiddagen voor meiden van 9 t/m 14 jaar worden georganiseerd door Sara van Loon van Fearless Project. Zij vertelt: “In een programma van acht weken leren we de meiden de basis van het voetbal (dribbelen, passen, schieten), of ze al ervaring hebben of niet. We oefenen naast balvaardigheid, ook posities in het spel en strategieën voor aanvallen en verdedigen.” 

“Samen voetballen met andere meiden uit de buurt is te gek om te doen. Maar het gaat niet alleen om voetbal. We bieden ook ruimte voor gesprekken met de meiden over een bepaald thema, zoals over rolmodellen in en buiten de voetbalwereld, leiderschap, fouten durven maken, omgaan met teleurstellingen, durven te vernieuwen, durven te creëren, durven ruimte in te nemen.

We kijken waar de groep meiden behoefte aan heeft, wat speelt er, waar krijgen ze energie van. We laten ze de kracht van teamwork ontdekken op en naast het veld. We leren ze samenspelen en samenwerken. En hun eigen rol in het team ontdekken op en naast het veld: ben je een aanvaller, verdediger of misschien wel een toekomstige coach?”

Nieuwe vriendschappen
“Samen voetballen is ook goed om nieuwe vriendschappen te sluiten, zelfvertrouwen op te bouwen en uit je comfortzone te stappen. Het zou tof zijn als de meiden na die acht weken vaker samen op het voetbalveldje van Bergpolder gaan voetballen.”

De voetbalmiddagen voor meiden van 9 t/m 14 jaar zijn acht weken lang, telkens buiten de schoolvakanties, op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.30 uur. In elk seizoen een nieuw programma. De groepen zijn max. 15 meiden groot. Het voetbalprogramma is helemaal gratis. 

Het programma van mei zat al snel vol. Wil je ook meedoen aan een volgend programma van acht meidenvoetbalmiddagen, schrijf je snel in via: www.projectfearless.org/football-rotterdam-nl