Wethouder Wijbenga danst de Wilgendans

Wethouder Wijbenga en kinderen van de Margriet

Wethouder Bert Wijbenga opende samen met de kinderen van de Margriet het vernieuwde schoolplein. De kinderen plantten bolletjes, pompten met veel enthousiasme water uit de put en dansten samen met Wijbenga de Wilgendans.

Vorig jaar stelde de gemeente voor het eerst subsidie beschikbaar voor groene, klimaatvriendelijke schoolpleinen in Rotterdam. De Margriet realiseerde het eerste schoolplein uit die subsidiepot. Nu, in de tweede ronde, is het schoolplein nog groener dan voorheen. Leren van en in de natuur staat bij de Margriet hoog in het vaandel. De kinderen kunnen zo meer buiten zijn en bewegen meer. Ook onderzoekend leren is op het groenblauwe speelplein beter mogelijk. Het is precies daarom dat zij in een tweede ronde het plein nog beter aan hun wensen hebben kunnen aanpassen.

Het schoolplein is niet alleen van en voor de school, ook omwonende mogen er gebruik van maken. Dat lukt uiteraard niet tijdens het speelkwartier maar zeker wel in de avond of direct na schooltijd. Ook hebben veel omwonende zich aangemeld om het plein met elkaar en de school te onderhouden.

Wethouder Wijbenga: ‘De Margrietschool mag trots zijn op haar schoolplein. Ik ben blij dat onze subsidie dit mogelijk heeft gemaakt én voor nog vier scholen die binnenkort hun groene, waterweerbare plein opleveren. Zo komen in stenige buurten steeds meer mooie, groene plekken, waar ook nog eens het water na stevige regenbuien beter wordt afgevoerd.’