Gratis bio bloembollen voor de wilde bijen in de stad

Rotterdam wil, samen met de provincie Zuid-Holland, het meest bijvriendelijke landschap van Nederland ontwikkelen. Om dat te vieren, deelt de provincie Zuid-Holland duizenden biologische bloembollen uit.
Bloembollen zijn belangrijk voor bijen omdat ze vroeg in het voorjaar bloeien en voor voedsel zorgen. Maar dan moet er natuurlijk géén gif in zitten!

Jij kunt meehelpen
Kom – zolang de voorraad strekt – gratis gifvrije bloembollen bij Stadskwekerij de Kas halen en stop ze zo snel mogelijk in de grond. Het is belangrijk dat de bloembollen verspreid over de hele stad terechtkomen, op korte afstand van elkaar. Wilde bijen hebben deze groene ‘stapstenen’ nodig omdat ze dichtbij hun nest moeten blijven om het te kunnen bewaken.

Het is een bollenmix van onder meer crocussen, blauwe druifjes en tulpen.
De Kas zal ervoor zorgen dat de bollen aan de buitenkant bij het hek staan, zodat buurtbewoners er altijd BIJ kunnen. Zorg zelf voor een tas of iets anders om het mee te kunnen nemen.

Dank je wel alvast namens alle bijen in BlIJdorp!

Meer info: https://www.bijenlandschap.nl/ https://1000stapstenen.nl/https://www.bijenlandschap.nl/Kalender/webinar-rotterdam-start-bijenlandschap