Waar voor je geld in Diergaarde Blijdorp

Cortez vissen

In het kader van de heropening van de Nederlandse dierenparken op 19 mei jongstleden, werd op basis van data van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) onderzoek gedaan naar: In welke dierentuin krijg je het meest waar voor je geld?

De entreeprijs van Blijdorp voor een volwassene ligt op 23,50 euro. Met 442 verschillende diersoorten in het park die je tijdens je bezoek kunt bekijken, betaal je in Rotterdam slechts vijf cent per diersoort. Hiermee betaal je voor het park het minste geld per diersoort van alle EAZA-dierentuinen in Nederland.

Veel bijzondere unieke diersoorten in Blijdorp
Ook is onderzoek gedaan naar de meest bijzondere dieren die je in dierentuinen kunt bekijken. Zo blijken er in Blijdorp maar liefst 21 dieren te zijn die je verder in geen enkele van de EAZA-dierentuin tegenkomt waaronder de Dubbelband Koraalvlinder, de Zwarte Leguaan en de Stierslang. 

Helaas zijn ze nog niet allemaal te bewonderen, de binnen locaties (Oceanium, Taman Indah, Amazonica etc.) zijn in deze periode nog gesloten. We moeten dus nog even wachten voor we de prachtige en unieke Cortez doktersvis en Gele engelvis kunnen bewonderen. Ook gaat de dierentuin de eerste dagen exclusief voor de abonnementhouders open. Zodra er meer kan en mag, zullen zij hierover berichten.