Sam en James

Sam in de tuin aan de Bentincklaan

U zult ze nooit samen tegenkomen maar toch is dit Welsh Corgi duo onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Sam ziek wordt en zijn baas de moeilijke beslissing moet nemen om hem in te laten slapen, dient James zich vrijwel direct daarna aan. En hoewel baas Marie Jose nog lang niet over het verdriet van Sam heen is, zegt ze toch ja tegen pup James.

“Dat was een moeilijke beslissing. Ik heb altijd zo’n hechte band met Sam gehad. Maar ik ben dol op corgi’s, ik kan eigenlijk niet zonder. Ze zijn eigenwijs, koppig maar ook heel grappig.” Voor wie er geen beeld bij heeft: de Engelse Queen is niet voor niets ook zo gek op ze.

“Ik stond al jaren op de wachtlijst bij een goede betrouwbare fokker, die maar af en toe een nestje heeft. Bizar toeval dat ze net nu belde. Na even twijfelen heb ik geen seconde spijt gehad, door die kleine ondeugd werd alles meteen lichter.”

James steelt de show op de Statensingel, hij heeft nu al een schare fans. “Het is wel zaak dat hij nu goed wordt opgevoed, anders stijgt de roem hem straks nog naar zijn hoofd. Ik was op zoek naar een goede puppycursus en heb heel wat hondenbezitters naar hun ervaring gevraagd. Ik ben nu bij een school uitgekomen waar ik vertrouwen in heb. Hun uitleg was glashelder en bovendien boden ze ook nog een proefles aan, zodat ik zelf kan ervaren hoe ze te werk gaan.”

Voor het zover is wordt James ook door de hondencarrousel van de Statensingel terecht gewezen. Laatst beet hij een vriendinnetje in haar oor, wat hem op een harde snauw kwam te staan. “Dat vind ik helemaal niet erg hoor”, lachte Marie Jose, “dat is alleen maar goed voor zijn sociale ontwikkeling.”

“We worden als we buitenkomen met oh’s en ah’s overspoeld, wat wil je ook met zo’n guitig beestje. Ik heb een zogenaamde rooie uit het nest, zo noemen ze dat binnen dit ras. Hoewel ik iedere dag geniet van de kleine James zal ik mijn lieve Sam ook nooit vergeten.”

Agnes Wijers