Ouderen sociaal en fit bij FIT Fysiotherapie

FIT Fysiotherapie en de Hogeschool Rotterdam zijn een initiatief gestart om ouderen elkaar te laten ontmoeten in een actieve omgeving. Ze zijn op zoek naar ouderen die in beweging willen komen!

Een aantal groepjes van de fysiotherapie opleiding aan de Hogeschool Rotterdam gaan het team van FIT Fysiotherapie versterken. In het kader van hun opleiding, verzint ieder groepje studenten een plan om ouderen actief te krijgen en tegelijkertijd uit een sociaal isolement te halen. Het beste plan wordt onderdeel van de strategie van FIT fysiotherapie.

Ouderen die misschien uit zichzelf niet naar een sportschool zouden gaan, worden een semester kosteloos begeleid door de studenten van de Hogeschool onder supervisie van de fysiotherapeuten van FIT Fysiotherapie op locatie Sportpark Blijdorp. Naast het sporten staat het ontmoeten centraal. 

Ruben Albers, fysiotherapeut bij FIT: “Natuurlijk snijdt het mes hier aan veel kanten, de studenten leren creatief omgaan met ons beroep, wij helpen ze waar we kunnen en worden zelf ook gevoed door de ideeën van jonge mensen. Daarnaast krijgt FIT en onze locatie in Blijdorp extra naamsbekendheid. En ja, als mensen na het semester willen blijven sporten onder begeleiding, kan dat bij onze praktijk. Maar als blijkt dat het niets voor hen is, zitten ze nergens aan vast. Ik doe graag hierbij een oproep. 

Ervaart u eenzaamheid? Heeft uw vader, moeder, opa of oma behoefte aan sociaal contact met andere ouderen onder het genot van een kop koffie en een leuke activiteit bij Sportpark Blijdorp? Meld u, of de ander, dan vandaag nog aan door een mail te sturen naar ruben@fit-fysiotherapie.nl