Ontspanning in Bergpolder

Eveline en Ruud op Terschelling tijdens hun eerste inspiratiereis

Af en toe brengt Blijdorpnieuws een bezoek aan omliggende wijken. Dit keer waren we te gast bij Eveline Boender en Ruud van den Dobbelsteen die in 2014 ‘Bergpolder, centrum voor massage en welzijn’ begonnen op de Bergselaan 263d. 

Dromen van een eigen zaak
In 2009 werkten Eveline en Ruud beiden op Terschelling als masseur tijdens een sapvastenweek. Het klikte meteen en samen koesterden ze de wens om een centrum voor massage te beginnen. Eveline, een echte Rotterdamse, erfde samen met haar zus het huis dat haar opa ooit bouwde op de Bergselaan. Nu bleek het een prima plan om daar zelf in te trekken en het Centrum voor Massage en Welzijn was geboren.

Ruud: “Ik ben 30 jaar masseur, toen ik ooit een zweepslag kreeg tijdens het voetballen en ervoer hoe massage dat kon verhelpen besloot ik me te gaan verdiepen in sport- en voetmassage. Inmiddels heb ik ontdekt dat een rustige ontspannende massage minstens zoveel effect op een mens kan hebben, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau”. Eveline: “Ik werkte met veel plezier in de reisbranche, maar toen ik me ging verdiepen in massage, besloot ik er mijn beroep van te maken. Naast massage heb ik opleidingen gedaan in meditatie, reiki en aura-healing. Met al deze vaardigheden hoop ik mensen weer in contact te brengen met zichzelf.” 

Coronaklus
Ruud en Eveline gebruikten voor hun praktijk tot nu toe de ruimte die op straatniveau ligt maar waren begonnen aan de verbouwing van het souterrain. Door Corona viel de praktijk stil en besloten ze de tijd te benutten door de verbouwing af te maken. Onder de grond is het veel stiller en rustiger dan boven, ideaal om helemaal te ontspannen.

Eveline: “Tijdens de pandemie hadden we tijd om nieuwe dingen uit te vinden. We hebben een massagecursus opgezet, zodat mensen kunnen leren elkaar een volledige lichaamsmassage te geven. Het is belangrijk dat niet alleen wij, maar mensen ook zichzelf en hun naasten kunnen helpen. Ik geef reiki 1 en 2 cursussen, daarbij is het doel dat mensen anderen of zichzelf reiki leren geven. Voor mij is het super om te zien dat mensen daadwerkelijk meer energie krijgen. In de lockdown gaf ik online meditatie-les. Natuurlijk is live met mooist, maar online bleek er toch veel mogelijk”.

Op reis
Eveline: “Ook zijn we bezig met een reis naar Terschelling, waar voor ons alles begon. Met een kleine groep mensen trekken we er een midweek op uit, naar een prachtige locatie. Op maandag komen we aan op het eiland, dinsdag gaan we de natuur in en loslaten wat niet meer bij ons past. Oók als het regent. Op woensdag ervaar je ruimte in jezelf en om je heen, op donderdag kijken we wat er naar je toe komt en waar je blij van wordt. Vrijdag reizen we terug. Als mensen behoefte hebben aan massage of reiki kan dat, maar het hoeft niet. 

Ruud: ”We noemen het een inspiratiereis. We wandelen, fietsen en doen meditatieoefeningen in het bos, in de duinen of op het strand. Het eten wordt verzorgd door een cateraar met producten van het eiland.”

Met hun vernieuwde centrum en nieuwe activiteiten hopen Ruud en Eveline een rustpunt te zijn in het soms hectische bestaan. Eveline: “Door een moment van rust te nemen geef je jezelf de ruimte om meer in contact te komen met datgene wat in jou leeft. We zijn constant in ontwikkeling en op zoek naar wegen om dat voor iedereen mogelijk te maken op een manier die bij jou past.”