Noorddocs


Noorddocs is een nieuwe documentaire serie waarin persoonlijke vragen van Noorderlingen centraal staan. Rotterdammers zijn nieuwsgierig en direct, houden alles in de gaten. Maar we weten lang niet wat er zich allemaal afspeelt in onze directe leefomgeving.

Noorddocs neemt je mee op safari door Rotterdam-Noord langs parallelle werelden, met iedere maand een nieuw onderwerp in een korte documentaire. Startend vanuit één vraag gaan de makers op zoek naar persoonlijke verhalen van Noorderlingen. Ze richten hun camera op het onbekende. De dingen die er wel zijn, maar waar we normaal gesproken overheen kijken.

In aflevering één staat de vraag ‘Waar woon je het liefst?’ centraal. Onze woning en woongenot staan heel dicht bij ons. Het maakt nogal uit hoe je woont, in een koopwoning, bovenin een flat of op een boot. En dan is er ook nog flinke woningnood in Rotterdam. Veel sociale huurwoningen moeten plaatsmaken voor duurdere plekken.

‘Wat bloeit er in Noord?’ is het thema van aflevering twee. Deze gaat over de betekenis van natuur voor mensen en de mooie initiatieven die rondom groen in Noord (zijn) ontstaan.

In aflevering 3 staan de gevolgen van corona voor onze omgeving centraal. Hoe heeft het virus onze levens veranderd? Wat doen we om elkaar te helpen in deze zware tijd?

Alle afleveringen zijn te zien via de kanalen van Open Rotterdam en op de website http://www.noorddocs.nl