Waar je bent, is het mooi

Doorkijkkunstenaar Sonja van Dolron veronderstelt overal schoonheid. Beter kijken, doorkijken is haar devies. Voor BlijdorpNieuws gaat zij op doorkijk in de wijk. Want: waar je bent, is het mooi. Lopend over de Stadhoudersweg bedenk ik me dat ik voor het eerst van mijn leven een echte nieuwjaarswens voel. Niet afvallen, of meer grip op mijn uitgaven. Dit jaar wil ik AANRAKING. Echt!

Ik wil mijn zusje kussen als ik haar tegenkom. Ik wil mijn soms knorrige vader knuffelen, om hem uit zijn slechte humeur te toveren. En handen schudden, dat wil ik.
‘Handen schudden is wereldwijd de manier van begroeten. Men geeft elkaar de rechterhand, houdt deze langer vast en schud ze op en neer’. Ik glimlach. Ik zou graag die mevrouw bij de plus de hand schudden. Gezellig. Blijven schudden. Mmm.
Huidhonger, het eenvoudig verlangen naar huid tegen huid. Als ik google wat je ertegen kunt doen vind ik iets over fleecedekens, knuffelbeertjes en zachte truien. Really?
Ik loop naar een in pluche geklede mevrouw. Ze is met een meisje, met dezelfde pluche look. ‘Mevrouw? Ik fotografeer voor BlijdorpNieuws de gewone dingen in het leven die toch heel bijzonder zijn. Met al de meters afstand lijkt het me leuk u knuffelend te fotograferen.”
Het mag. Het is heerlijk! Fijner dan een zachte trui. Veel warmer dan haar hand schudden. Ik weet wat ik wil, voor nu. Knuffels verzamelen. Geen speelgoedknuffels, maar van die echte knuffels, huid tegen huid.


OPROEP:
Ik wandel met regelmaat door de wijk en verzamel knuffels op straat. Wilt u knuffelend op de foto met uw huidgenoten? Ik fotografeer u graag. Mail dan naar info@atelieropwielen.com
Heeft u zelf een mooie knuffelfoto die wij mogen plaatsen? Alle knuffelfoto’s krijgen een mooi plekje op de website en een selectie komt in de etalage van de huiskamer Blijdorp. Stuur uw foto naar redactie@blijdorpnieuws.nl.