Muziek op de Rotte: een muzikale carrousel

foto Johannes Odé

Muziek op de Rotte komt er weer aan en wel in het weekend van 8, 9 en 10 september. Het wordt een spetterend programma op een ponton bij de Noorderbrug aan het Noordplein. 

Muziek op de Rotte is ieder jaar weer een muzikale carrousel van de meest uiteenlopende muziekstijlen. Van uitbundige feestmuziek tot breekbare klanken, Rotterdamse jazz tot optimistische urban soul, van hartverscheurende flamenco tot theatrale opera, van loopstations tot klassieke brass en van funky jazz tot een DJ & percussie performance…wat er ook voorbijkomt, het wordt gespeeld met passie, door fantastische muzikanten en in een unieke intieme setting.

Op vrijdag 8 september wordt om 18.00 uur de spits afgebeten door vier man van de Chamber Music Society die een trombonespecial leveren. Daarnaast speelt het Ibero American Ensemble klassieke en volksmuziek met vijf blazers en percussie. Het Lucas Arango trio speelt flamenco met fantastische passie. 

Zaterdag 9 september krijgen we een Braziliaanse dj en de Kaapverdische muziek van Paolo Bouwman. Met Los Melomanos presenteert Nique Quentin zijn nieuwe CD. Dragon Fruit wordt een verrassing en Lo Poloco combineert Cumbia en Balkan. 

Fanfare Station wordt de feestelijke afsluiter op de zaterdagavond met een onnavolgbare mix van zang, percussie en een eenmansfanfare.

Zondag 10 september wordt de tangodag met het zeskoppige orkest van Barbara Varassi, ook de tango pianist van Cuartito Azul is van de partij. Jan van Duikeren van Fingerprints zorgt voor heftige funky jazz. De Antilliaanse Ruwhel en the Bigi Bluesband zorgen voor een feestje. Met hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van Blues sluit zangeres Meral Polat Muziek op de Rotte poëtisch en melancholisch af.

Het programma is onder voorbehoud. Hou de website www.muziekopderotte.nl in de gaten voor het meest up-to-date programma.

met dank aan Noorderzon010