Drie avonden films kijken in het park


In het weekend van 8, 9 en 10 september kun je drie avonden naar de film in de open lucht tijdens ‘Film in het Park’ aan de Noorderhavenkade. Extra leuk dit jaar is dat je als wijkbewoner de mogelijkheid hebt om uit drie films te kiezen welke film je zou willen zien op zaterdagavond 9 september. 

Voor het vijfde jaar vindt de openluchtbioscoop ‘Film in het Park’ bij ons in de buurt plaats. Op het grasveld van de Noorderhavenkade kun je dat weekend met je buren, vrienden en familie in het donker genieten van drie kwaliteitsfilms op een groot scherm. 

Op vrijdagavond 8 september draait een familiefilm voor kinderen (6+) en hun ouders. ‘De beroemde Bereninvasie’ is een animatiefilm over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van de berenkoning op te sporen.

Zaterdagavond 9 september draait de keuzefilm. Hieronder kun je lezen uit welke drie filmhuisfilms je je favoriet kan kiezen.

Zondagavond 10 september draait de Franse film ‘Les Misérables’, over de confrontatie van jongeren met de politie in de banlieu van Parijs. 

Vivian (25) uit Bergpolder kijkt al uit naar de filmavonden: “Elk jaar ga ik met mijn huisgenoten een film kijken bij Film in het Park. Met een kleedje, een kussen, een wijntje en chips, heel gezellig. Het heeft iets dorpsachtig, je komt bekende buren tegen, het is niet te massaal, de sfeer is heel relaxed, ja, echt een leuk initiatief in de buurt.”

De filmavonden zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De voorstellingen beginnen vanaf ongeveer 20.30 uur. Neem bij voorkeur je eigen stoel of kussen mee, er is een beperkt aantal stoeltjes aanwezig. Hou bij wisselvallig weer de website www.fihp.nl in de gaten.

Dit jaar kun jij mee bepalen welke film op zaterdagavond 9 september zal draaien. Daarvoor kun je stemmen op één van de volgende drie films. 

The worst person in the world
Julie loopt tegen de 30 aan en ervaart een kleine existentiële crisis. Haar talenten weet ze niet te benutten en haar vriendje Aksel, een succesvolle striptekenaar, wil zich al een tijdje settelen. Wanneer ze zichzelf op een feestje uitnodigt, ontmoet Julie de charmante Eivind. 

Hytti nro 6
De Finse Laura ontvlucht in de jaren 90 de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein naar Moermansk en moet tijdens de lange reis noodgedwongen haar wagon delen met een Russische mijnwerker. Deze ontmoeting confronteert hen met hun verlangen naar menselijk contact.

Corsage
De keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt voor haar schoonheid aanbeden en is befaamd om haar kledingstijl. In het jaar 1877 viert ze haar 40ste verjaardag. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, poogt Elizabeth haar imago hoog te houden. Ze reist naar het buitenland waar ze op visite gaat bij politieke bondgenoten en voormalige geliefden. Ze beraamt een plan om haar nalatenschap veilig te stellen.

Ga naar de website van Film in het Park, www.fihp.nl, en maak je keuze. De film met de meeste stemmen zal op zaterdagavond vertoond worden. Stemmen kan tot woensdag 6 september!