Bewoners Blijdorp organiseren Film in het Park

Bas de Leijer en Jan Bekkering organiseren Film in het Park. Foto: Frank Zwinkels

Film in het Park is een initiatief van twee bewoners uit Blijdorp. Beide zijn al jaren actief in de filmwereld.

Jan Bekkering organiseert jaarlijks in de zomer een avond met korte films op het veld in de Tak van Poortvlietstraat in Bergpolder, zie ook het artikel op pagina 5. Als filmoperateur draait hij films bij het Filmfestival Rotterdam (IFFR) en bij het filmhuis van Schiedam. Voor het jaarlijkse Suikerzoetfilmfestival in Schiedam doet hij de programmering van de korte films. Met zijn bedrijf ‘Film in de Buurt’ verzorgt hij de technische faciliteiten voor filmvoorstellingen in de openlucht in binnen- en buitenland. 

Jan vertelt: “Na tien jaar in mijn eentje met veel plezier de kortefilmavonden in Bergpolder te hebben georganiseerd, zocht ik in 2019 samenwerking met andere filmprofessionals voor een nieuw filmproject in de buurt. Via via kwam ik in contact met Bas de Leijer. Samen zijn we toen op het idee gekomen van het driedaagse filmfestival Film in het Park.”

Bas de Leijer is de programmeur van de films voor CineNoord bij Studio de Bakkerij. Tevens produceert hij filmprojecten zoals documentaires, promofilms en andere videoproducties in opdracht van bedrijven en de overheid, veelal in de culturele en sociaal-maatschappelijke omgeving.

Bas: “Met onze liefde voor film kunnen Jan en ik kwalitatieve en inhoudelijke filmavonden bieden die vermakelijk en verrijkend is voor een breed publiek uit de wijk.”