Mooie spullen en de hele dag ontbijt!

Vlak na de geboorte van haar derde kind besloot Louise van der Laak haar baan als grafisch ontwerper op te zeggen en een winkel in vintage meubelen te beginnen. Misschien geen voor de hand liggende maar wel een dappere keuze. In oktober bestaat Spullen voor in je huis 5 jaar en gaat haar jongste alweer een jaar naar school. Inmiddels werkt ook haar man Dirk Ammerlaan in de zaak.

Dirk (softwareontwerper) en Louise leerden elkaar kennen bij een computerbedrijf in Delft. Louise verkocht eigen spullen via marktplaats. Dat moest ook kunnen in een fysieke winkel in haar eigen buurt. Dirk bleef op kantoor en gaf Louise zo de ruimte om te ondernemen. Ze huurde een pand aan de Stadhoudersweg en zocht na de geboorte van haar derde kind naar tweedehands pareltjes op internet. Overdag ging ze erop uit om meubelen te zoeken. “Ik vond handgeschreven briefjes in de bus, van mensen die het fijn vonden dat de winkel er was. Omdat na een poosje het kamertje achter in de winkel opslag dreigde te worden, ben ik daar de roze plantenkamer begonnen, dat liep meteen goed. Soms vroegen mensen om koffie met iets lekkers erbij. Dat wilde ik graag serveren, maar het werd uiteindelijk toch te druk.” Louise besloot om er iemand bij te zoeken. Dat werden de dames van Breakfast in Rotterdam. Zo kreeg de winkel als vanzelf de vorm die hij nu heeft.

Het blijft ontwerpen, werken met vorm, materialen en kleur.
Dirk vertelt: “We bezochten een huis in Blijdorp dat vijfentwintig jaar onbewoond was geweest en nog helemaal was ingericht. De bewoonster vertrok indertijd naar het buitenland en was inmiddels overleden. De tijd had daar letterlijk stilgestaan. Als we mooie dingen vinden in een inboedel kopen we die van de familie, we nemen nooit de hele inboedel mee. Vorige week werd de schoolbank, een van de eerste artikelen die we ooit verkochten, teruggebracht omdat de kinderen eruit waren gegroeid. Nu wacht hij weer op nieuwe kinderen en zo gaat er niks verloren, hoe mooi is dat!” Inmiddels weten mensen de website die Dirk bouwde goed te vinden en maakte Louise de belettering op het raam en vrolijke flyers. “Dat was ons ‘oude’ werk en is het eerste verdiend,” lacht Louise. “Ook de foto’s van mijn ‘instagramwandje’ met wisselende spullen trokken veel aandacht. Dat ligt nu even stil, maar we merken toch dat mensen ons via Instagram weten te vinden.”

Louise vindt het leuk om andere ondernemers een platform te bieden. Kaartjes van Grootzus, Droogboeketten van Raket & Distels en duurzame kinderkleertjes van Mingo vonden een plek in de winkel. Ze openden Across the street, een kledingwinkel voor kinderen. Op de Stadhoudersweg vind je nu een gezellig rijtje kinderwinkels, je kunt meteen door naar Gie Gelato voor een ijsje en naar De Geheime Tuin voor een mooi boek.

Smikkelen en smullen
Spullen voor in je huis heeft inmiddels, samen met Breakfast in Rotterdam een buurtfunctie gekregen, zeggen ook Ilse Hardon en Phuong Tran. Zij serveren een all day breakfast, lekkere dingen die je de hele dag kunt eten. “Op de kaart zetten we gerechtjes die we zelf bijzonder en heel erg lekker vinden, anders dan anders, soms met een oosterse touch,” zegt Ilse. “We maken gebruik van zoveel mogelijk Rotterdamse leveranciers, onze kaas komt van Mario de Leeuw, hij zit een paar deuren verderop. Helaas is binnen serveren niet meer mogelijk vanwege de anderhalve meterregel, daarom zijn we nu een afhaalloket geworden, wat goed loopt. In juni mogen we hopelijk ons terras weer gebruiken. We zien nu veel nieuwe mensen die thuis werken en hun lunch bij ons komen halen. Zo ontstaat er in deze rare tijd toch weer een hoop moois!”.

www.spullenvoorinjehuis.nl Stadhoudersweg 96D/ In corona tijd geopend woensdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
breakfastinrotterdam.nl Afhalen donderdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 14.30 uur. Vooruit bestellen op 06-10765455
www.across-the-street.com Stadhouderweg 95-D /Geopend vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur