Koelte op het Ammerooiseplein

Het Ammersooiseplein werd een tijdje geleden voorzien van een gloednieuwe overkapping. Deze pergola is gemaakt door het Rotterdams Weerwoord, een initiatief van onder meer gemeente Rotterdam om de stad beter voor te bereiden op een extremer klimaat. De onlangs geplaatste pergola heeft schaduwdoeken gekregen, wat zeker meer verkoeling gaat brengen.

Meer groen op straat kan helpen tegen hitte, maar meer groen erbij kan niet overal. Planten hebben bovendien tijd nodig om te groeien. Voor plekken waar meer groen niet meteen mogelijk is, zijn schaduwdoeken een geweldige oplossing. Daarom ontwierp het Rotterdams Weerwoord een overkapping die met hulp van doeken voor schaduw zorgt. Door daar klimplanten bij te planten, ontstaat er op termijn een groene afkoelingsplek.

Het Rotterdams Weerwoord onderzoekt de komende tijd wat bewoners van de pergola vinden. Of het tijdens warme dagen inderdaad een fijne schaduwplek is. En hoe snel bepaalde klimplanten bij zo’n overkapping groeien en welke soorten het beste geschikt zijn.

Meer weten over hitte in de stad? Kijk dan op www.rotterdamsweerwoord.nl