Klussen, zelfgemaakte thee en pizza op Burendag Hof van Noord

foto Johannes Odé

Ben je nieuwsgierig naar de groene oase die verstopt zit achter de Gordelweg? Op zaterdagochtend 23 september van 10.00 tot 13.00 uur ben je als buur van harte welkom om een kijkje te nemen op de Hof van Noord, Gordelweg 131, ingang bij de Hofbogen.

De Hof van Noord is een fijne plek om te zijn. Zodra je de poort binnenkomt, vergeet je de verkeersgeluiden en hoor je de vogels. Je ruikt het groen, vleugjes munt en andere kruiden waaien langs, overal zie je de kleur en fleur van bloemen. Elke tuin is helemaal anders dan de tuin van de buren eromheen. Hier zie je in een oogopslag hoe inspirerend dat is, als iedereen zichzelf kan zijn, anders dan alle anderen. En hoe juist dat een waardevol totaal maakt.

Dus kom buurten! We beginnen de burendag met koffie en thee. De koffie komt uit de winkel, maar de kruidenthee wordt gebrouwen met kruiden van de moestuinen in de Hof van Noord. 

Als je zin hebt, kun je de handen uit de mouwen steken en meedoen aan het onderhoud van het gezamenlijke groen van Hof van Noord; simpele klusjes zoals onkruid wieden of snoeien. 
Het laatste uur bakken we zelf pizza’s, belegd met groenten van eigen oogst.
Smullen, kletsen, beetje tuinieren en elkaar ontmoeten: burendag met een grote plus.

Oogstfeest
De dag erna, op zondag 24 september, is er op de Hof van Noord het Oogstfeest, samen met de Vredestuin, van 15 tot 21 uur. Tijdens het Oogstfeest gaat Groenten zonder Grenzen gerechten koken, er is een muzikale verrassing en er zijn een tal van activiteiten.