Tot Dan(s)!

‘Blinde liefde voor salsa’ organiseert tijdens ‘De week van de toegankelijkheid’ samen met de Gemeente Rotterdam een inspirerende avond vol verhalen, muziek, dans en gezelligheid. 

Het thema van de avond is ‘Blind vertrouwen op succes: Van dromen naar doelen’. Volg de inspirerende verhalen van mensen die hun dromen hebben weten om te zetten naar resultaten. Sommige met een visuele uitdaging, wat hen niet heeft beperkt. Sprekers zijn Robbert Charoe, Jennifer Bakboord en ook spoken word artiest Michline Plukker.

Robbert Charoe, een ondernemer en succesvol salsadanser, werd onverwacht blind op zijn 37e en moest later zijn onderbeen laten amputeren. Ondanks tegenslagen bleef zijn passie voor salsa onverminderd sterk. Zijn inspirerende verhaal gaat over identiteit, grote dromen en doelen, waarbij hij de keiharde realiteit niet schuwt.

Jennifer Bakboord is al een kwart van haar leven slechtziend door een oogaandoening. Ze loopt daarom met een wandelstok. Tegenwoordig moet ze extra waakzaam zijn in de stad door de toename van elektrische voertuigen in het verkeer.

Michline Plukker is een creatieve duizendpoot. Dans- en theater docente, actrice, danseres, zangeres, theatermaakster, schilder, creative director en spoken word artiest. Zij is bekend met podia zoals Alfabetsoep, 010saysitall, Tedx, Museumnacht Rotterdam en Poetry International.

De host van deze avond is Sander de Kramer, de meest sociale Rotterdammer en ooit hoofdredacteur van de Straatkrant. Voor KRO-televisie reisde hij jarenlang de wereld over om aandacht te vragen voor projecten van diverse goede doelen. In zijn geboortestad bewerkstelligde Sander de Kramer een standbeeld de Reus van Rotterdam. Het kunstwerk op ware grootte – 2,36 meter – roept op tot verdraagzaamheid.

De avond eindigt met een salsaworkshop en feest, want ‘Blinde liefde voor salsa’ viert haar 12,5 jaar bestaan. DJ El Pequeño Loco zorgt voor een gezellige muziekvibe. 

7 Oktober, Inloop 19.30 uur – Start: 20.00 uur 
Venture café, Groothandelsgebouw Ingang A (4e verdieping) Stationsplein 45, ROTTERDAM 
Aanmelden via: wb.philipsen@rotterdam.nl