Jubilea in de wijk

2023 lijkt het begin te zijn van een bijzonder jubileumjaar. Drie weken achter elkaar mocht de wijkraad op maandag een jubileum vieren met bewoners uit de wijk.

Het begon met het heuglijke nieuws dat 60 jaar geleden dat het Blijdorpse echtpaar Bijl – Kurvers in het huwelijksbootje stapte. Een diamanten huwelijk! Deze mijlpaal werd goed gevierd met familie en vrienden. 

Behalve een brief met felicitaties van de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland en een kaart van de burgemeester heeft wijkraadslid Annika Schippers het echtpaar gefeliciteerd en bloemen en bonbons overhandigd!

Een week later werd mevrouw den Hoed – Buchlin uit het Liskwartier 100 jaar! Zij heeft dit gevierd met een etentje samen met haar familie. Tevens ontving zij een brief met felicitaties van de koning en koningin.

Wijkraadsleden Reidar Plokker en Annika Schippers werden de dag erna hartelijk bij haar thuis ontvangen. Zij hebben namens de burgemeester bloemen en chocolade overhandigd en mevrouw gefeliciteerd met deze mijlpaal! 

Het derde bijzondere jubileum in onze wijk was van de heer en mevrouw Streep – Seijner, die in februari 60 jaar getrouwd waren. Het bloemetje van de burgemeester viel in het niets bij de grote bos rode rozen (plus één witte) die meneer voor mevrouw had gekocht. Een mooie traditie: elk jaar net zoveel rozen als jaren samen. 

Wijkraadslid Job Rood overhandigde namens de burgemeester en wijkraad de bloemen. De drie kinderen van het echtpaar waren hierbij aanwezig. Mooi om te zien hoe de liefde met het hele gezin gevierd werd.

Als wijkraad genieten we van de mooie taak om deze bijzondere jubilea te vieren en zien we uit naar volgende.