Gezocht: Beeldmateriaal van strippanelen op Schouwburgplein

Vrije Volk, fotograaf onbekend

Theo Seesing (Cross Comix) werkt samen met Robert van de Kroft en Sander Grip aan het boek ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips en Rotterdam’ dat dit najaar uitgegeven wordt. In de research naar materiaal voor het boek stuitte de redactie op een evenement uit 1973. 

Ter gelegenheid van het regeringsjubileum van Koningin Juliana werd op het Schouwburgplein 25 jaar Rotterdamse geschiedenis zichtbaar gemaakt. Over een indrukwekkende oppervlakte van ca 200 m2 werd op houten panelen ‘Ik heb u lief Rotterdam’ of ‘Wat een mens hier allemaal meemaakt’ uitgebeeld.

Bekende tekenaars als Fred Julsing, Martin Lodewijk en Jan Kruis werkten indertijd met hulp van studenten van de kunstacademie en een decorbouwer aan deze giga stripplaten. Een fantastisch beeldfenomeen dat niet mag ontbreken in het boek ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips en Rotterdam’.

Wie heeft hier nog kleurenfoto’s van? 
Cross Comix zoekt, naast de bestaande persfoto’s uit het Stadsarchief Rotterdam, kwalitatief goed aanvullend beeldmateriaal van deze strippanelen. Dia’s, foto’s, alles is welkom!

Heb je iets liggen (we zoeken ook nog oude Eksitcouranten en Ketelbinkie kranten), laat het de redactie weten en stuur een e-mail naar theo@crosscomix.nl