Filmavond in de Bergsingelkerk

foto Johannes Ode

De afgelopen september geplande buitenbioscoop avond bij de Tak van Poortvlietstraat ging vanwege het slechte weer helaas niet door. Maar niet getreurd; de avond krijgt een indoor herkansing in de Bergsingelkerk. Film in de buurt selecteerde elf korte films met een heel gevarieerd aanbod, fictie, animatie en korte documentaires uit o.a. Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne én Rotterdam. 

Jan Bekkering: “Deze avond is uniek, nergens in Nederland worden korte films getoond in de kerk. De geselecteerde films zijn allemaal films die mij persoonlijk raken. Korte films zijn onderbelicht en verdienen meer aandacht. Ik vind het geweldig dat mensen zo’n filmavond samen kunnen beleven. Ik doe het ook voor de filmmakers, die met veel passie hun korte films maken; films die helaas in de bioscoop en op televisie nooit worden vertoond.”

Over de films
Er is een poëtische Franse film over een verlegen visser die verliefd wordt op een jonge stagiaire in een viswinkel, maar daar totaal geen raad mee weet. Gelukkig kan je altijd nog met je boot de zee op. ‘Life goes on’ is een zwarte komedie uit Noorwegen over een wereld waarin alles automatisch gaat. Er is een grappige animatie uit Taiwan over een egeltje die zijn stekels niet kan opzetten. ‘Kachalka’ gaat over fitnessen in de buitenruimte in Oekraïne, zoals we dat bijvoorbeeld kennen in het Vroesenpark. De Oostenrijkse documentaire ‘Dirndlschuld’ is een persoonlijke documentaire over een pijnlijke familiegeschiedenis die schuilgaat achter de dirndl, de vrouwelijke Oostenrijkse of Beierse klederdracht. En de nieuwe Rotterdamse film ‘Model Life’ kan deze avond natuurlijk niet ontbreken; deze korte film gaat over een bijzondere Rotterdamse jongen die model wordt.

10 maart 2023 20:00 uur in de Bergsingelkerk. Bergsingel 150, Rotterdam 
Toegang gratis, reserveren gewenst. Stuur een mailtje naar hjbekkering@gmail.com