De makerij

De Makerij is een sociale onderneming die jong en oud het plezier en de voldoening van het zelf maken laat ervaren. Met hout, keramiek, leer/textiel of edelmetalen. Een Rotterdamse werkplaats voor creatief vakmanschap, waar je lekker met je handen kunt werken.

Oprichters Chantal Mies en Jan Fuik concludeerden dat aan handvaardigheid bijna geen aandacht meer wordt besteed op scholen. En in een bovenwoning is het ook niet vanzelfsprekend dat kinderen wat gaan zagen en timmeren. Als kinderen niet meer met maken in aanraking komen, lijkt het niet te bestaan.

Chantal Mies is zelf maker en werkt voornamelijk met zilver en hout. Al meer dan 20 jaar geleden verloor ze haar hart aan Rotterdam Met de Makerij wil ze maatschappelijke waarde aan de stad toevoegen. Jan Fuik was als kind al maker: “de voldoening van een succesvol project smaakt altijd naar meer.” Maken is volgens hem, door volledige focus, een geweldige afleiding van dagelijkse werkzaamheden.

”Wij vinden dat makers en het maken meer aandacht en waardering verdienen. De Makerij biedt daarom iedereen de mogelijkheid een eigen creatie te maken en vooral het plezier en de voldoening daarvan te ervaren. Maken kan, met deze ervaring, zomaar onderdeel zijn van je keuzes in hobby, opleiding of werk.”

Voor de eerste werkplaats van de Makerij is een fijne plek gevonden: in De Hillevliet (op de grens van Hillesluis en Bloemhof). Deze is ingericht voor het goudsmeden. Er is een ruimte om klassen te ontvangen en daarnaast een werkruimte voor professionele goudsmeden.

In het eerste kwartaal van 2023 verwachten ze ook workshops aan te kunnen gaan bieden aan volwassenen.

Voor meer informatie: www.demakerij.nl
Of stuur een mail naar: info@demakerij.nl of bel 010-465 79 38