Het Echte Leven in de Dierentuin 

De serie komt met een nieuw seizoen vanuit Diergaarde Blijdorp. Met oude vertrouwde bewoners, maar ook met nieuwe en bijzondere verhalen. Leeuwen die uitvechten wie de baas is, een familiecrisis bij de gorilla’s – de verborgen camera’s bewijzen dat het leven in de dierentuin nooit saai is.

Het is een vruchtbaar seizoen, want voor het eerst in 17 jaar zijn de flamingo’s weer aan het broeden en de verzorgers wachten met smart op de eerste flamingo-kuikens. Ook in het olifantenverblijf wordt een nieuwe aanwinst geboren: kalfje Maxi. Maar de blijdschap slaat snel om in paniek. In plaats van liefde en zorg, laat zijn moeder vijandigheid zijn. Draait ze nog bij of staat Maxi er alleen voor? Ook de gorillafamilie is uitgebreid met de komst van kleine Ajabu, maar het gevaar ligt op de loer met twee pubers in het verblijf. Kan zijn moeder hem beschermen en uit handen houden van dit ravottende duo? En de ouders van het pasgeboren papegaaiduikerkuiken Fie kunnen niet meer voor haar zorgen – ze zijn inmiddels aan het broeden op een tweede ei. Fie krijgt daarom twee adoptieouders. Maar kunnen zij eigenlijk wel voor zo’n kleintje zorgen?

Het leven van de dieren wordt dag en nacht vastgelegd met verborgen en vaste camera’s, dichterbij dan je als bezoeker ooit komt. Gepassioneerde verzorgers vertellen wat hierachter schuilgaat: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek. Hartverwarmende avonturen met soms bikkelharde strijd maar ook opbloeiende relaties en nieuw leven. 

Het Echte Leven in de Dierentuin is een coproductie van NTR en I Care Producties.
Uitzending: Elke zondag vanaf 26 februari om 21.35 uur op NPO 1.

Bron: diergaardeBlijdorp.nl