Doorstart Noordse Feesten 

De Noordse Feesten beleven een doorstart in april! Vanwege de laatste coronamaatregelen werd het festival een paar dagen na de start in december alweer afgeblazen, maar nu kan de draad gelukkig weer worden opgepakt. Hopelijk met mooi lente weer. Verspreid over alle wijken van Rotterdam Noord zijn er gedurende de eerste drie weken van april negen minifestivalletjes te bezoeken.

We kijken er naar uit want de start in december was veelbelovend met onder meer een vlammende optredens van Convoy Exceptionel, spraakmakend straattheater van de Tukkers Connexion en Compangie with Balls. Op 1 april (geen grap) gaan de feesten dan ook weer met frisse energie van start. Muziek is er onder andere van de Kift (poëtische fanfare punk), het Gerardo Rosales Sextet (spetterende salsa), Pierre et les Optimistes (gipsy), FLiNK (jazz fusion waar je niet om heen kan),  the Switchbags (onvervalste bluegrass), Lilían Vieira Grupo (Braziliaans feest), Bada Boom Brass (new Orleans brass), Son del Sofa  (Cubaanse klassiekers), De Gelukzoekers (optimistische hiphop) en Rum for Breakfast (surfing grooves). 

Al deze muziekoptredens worden afgewisseld met wintervast straattheater. Zo kun je Duo Dodo tegen het lijf lopen, een onnavolgbaar illusionisten duo, of Lisa Chudalla, Nederlands enige degenslikker. En wat te denken van de phisical comedy van Duo Diesel, Olim Nicolai met zijn dansende chimpansees of van Wim Noordegraaf met het rauwste poppentheater van Rotterdam. Op het moment van schrijven wordt er nog geschaafd aan het programma, maar één ding is duidelijk: het wordt een mooie lente in Noord! Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.denoordsefeesten.nl 

De Noordse Feesten worden mogelijk gemaakt door de gezamenlijke wijkraden van Rotterdam Noord. In eerste instantie om 2022 op feestelijke wijze in te inluiden. Het vervolg heeft dus noodgedwongen op zich laten wachten, maar wie wat bewaard heeft wat: De Noordse Feesten komen eraan. Mis ze niet!