Sluit je ook aan bij team Rotterdam!?

De gemeenteraads- en wijkraadsverkiezingen vinden in maart 2022 plaats. Dan kiezen Rotterdammers wie ervoor gaan zorgen dat de stad en wijken nóg plezieriger worden om in te leven. Voor deze verkiezingen zijn de stembureaus op drie dagen open. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn sommige stembureaus open voor het vervroegd stemmen en op woensdag 16 maart zijn alle stembureaus open voor het regulier stemmen. Op woensdag 16 (vroegstemmen), donderdag 17 en vrijdag 18 maart worden alle stemmen in Ahoy geteld. Om te zorgen dat kiezers veilig en gemakkelijk hun stem kunnen uitbrengen en de stemmen zorgvuldig worden geteld, hebben we uw hulp hard nodig!

Wat jij kunt doen?
Om een betrouwbare en transparante verkiezingsuitslag te kunnen garanderen zijn er in de week van 14 tot en met 18 maart maar liefst 12.000 stembureauleden en tellers nodig. Daar kan jij je voor aanmelden!

Als stembureaulid
Als stembureaulid ga je op 14, 15 of 16 maart aan de slag op een stembureau naar keuze. Onder leiding van de voorzitter, zorg je ervoor dat het stemproces in goede banen wordt geleid. De verantwoordelijkheden lopen uiteen en worden op locatie bepaald.

Als stemmenteller
Op 17 en 18 maart worden alle stemmen geteld in Ahoy. Als stemmenteller ben je verantwoordelijk voor het tellen van de stemmen op kandidaatsniveau, zodat er een transparante en betrouwbare verkiezingsuitslag kan worden vastgesteld.

Je telt aan een teltafel met in totaal 6 personen: 5 stemmentellers en 1 tafelleider. De tellers worden aangestuurd door de tafelleider. Meedoen als stemmenteller kan als individu of in een team van zes personen.

Voor beide functies doorloop je voorafgaand aan de verkiezingsdag een e-learning ter voorbereiding.

En dit is waarom!
Het meewerken aan de verkiezingen is een belangrijke en vooral leuke ervaring. Meedoen zorgt voor verbinding; met elkaar en met de stad.

Ook niet onbelangrijk: je ontvangt een mooie vergoeding voor jouw inzet à €12,50 per uur. Wil jij graag een zakcentje bijverdienen? Of het geld met je vrienden, kennissen, familieleden of buren besteden aan een mooi project zoals bijvoorbeeld het vergroenen van jouw wijk? Sluit je dan ook aan bij Team Rotterdam en help mee!

Meld jezelf nu aan
Ga naar mijnstembureau.nl om je aan te melden. Daar vind je ook meer informatie over de verschillende functies, vergoedingen en beschikbare shifts.

Als je met vrienden wilt tellen en een teltafel wilt adopteren, schrijf je dan individueel in als teller. Op 17 en 18 maart meld je je als groepje aan bij de ingang van Ahoy. Zo kom je samen aan één teltafel te zitten.

Let op: je kunt je alleen aanmelden als je 18 jaar of ouder bent.
Heb je vragen over de functies? Mail dan naar verkiezingen@rotterdam.nl of bel naar 010 267 3070.

Hopelijk tot bij de verkiezingen!