De stad = van ons

Wethouder Kathmann (wijken, participatie en kleine kernen) gaf op 14 februari het startsein voor de campagne De stad = van ons. Als onderdeel van het programma De Betrokken Stad zijn alle participatiemogelijkheden voor Rotterdammers, van Opzoomeren tot Citylab010 en van De buurt bestuurt tot Wijk BV’s, gebundeld en inzichtelijk gemaakt. Doel van de campagne is dat meer Rotterdammers kunnen meedenken, meedoen en meebeslissen over hun stad en hun wijk.

Het begin van de campagne luidde Kathmann als volgt in: “Rotterdammers hebben zelf vaak de beste ideeën over hoe ze hun wijk, buurt of leefomgeving prettiger kunnen maken. Er zijn tal van mogelijkheden om mee te doen, maar niet iedereen weet waar en hoe. Met deze campagne laten we zien hoe Rotterdammers meer invloed krijgen op hun eigen omgeving, zodat ze met recht kunnen zeggen: de stad is van ons. Onder dat motto beginnen we vandaag, en zal Rotterdam de komende tijd nog veel meer van ons zien.”

En dat gebeurde! Op 1 juni bezocht zij in het kader van Sterker door samen met Bas Kurvers, wethouder bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving, Stadskwekerij de Kas, de huiskamer aan de Statenweg, Kaaspaleis Blijdorp en het Vroesenpaviljoen. Sterker door is de grootstedelijke aanpak die stad, haven en regio erbovenop moet helpen en ervoor moet zorgen dat we sterker uit de corona crisis komen. Herstarten, herstellen en sterker uit de crisis komen zijn de leuzen. In het korte termijn actieplan startte de gemeente deze zomer samen met de Rotterdamse schoolbesturen voor 6.000 leerlingen een zomercampus om ze voor te bereiden op het volgend schooljaar. Fietsers en voetgangers in de stad kregen en krijgen zoveel mogelijk voorrang en de Rotterdamse horeca heeft extra terrasruimte gekregen. Samen met ondernemers en bewoners zijn pleinen en straten waar de ruimte schaars is zo ingericht dat mensen afstand kunnen houden. Hetzelfde geldt voor de recreatieve buitenruimte van Rotterdam. Zodat Rotterdammers de komende zomer veilig kunnen blijven genieten van de stadsparken. Het plan moet ervoor zorgen dat er weer reuring in de stad komt en de economie kan herstellen.
Lees op https://www.rotterdam.nl/meedenken-doen/ hoe je mee kunt doen.