Zomerse salade

De hitte trotserend sta ik deze keer aan de stoof van Susanne Willemsen die een heerlijke zomerse salade voor ons gaat bereiden.

Susanne, die oorspronkelijk uit Arnhem komt, gaat op kamers als ze op haar 19e fysiotherapie gaat studeren. Nog even werkt ze als waarnemer in een fysiotherapiepraktijk in Arnhem, maar op haar 28e verhuist ze voor de liefde naar Rotterdam. Opnieuw neemt ze waar bij een praktijk in de Mariastraat in het Nieuwe Westen. Dat duurt echter maar even, na twee jaar wordt ze partner van deze praktijk. 

Sinds 2000 woont ze in Blijdorp en wil ze hier nooit meer weg. Vanaf haar achtste levensjaar is ze fervent zwemmer en waterpoloër. Ze is dan ook heel blij dat ze vlak bij het Van Maanenbad woont waar ze natuurlijk vaak te vinden is. Ze zet zich in voor de vergroening van Blijdorp, zowel op straat in de vorm van geveltuinen als in de eigen tuin. Alles voor het welzijn van de bijen, hommels en andere bloemafhankelijke dieren. 


Ingrediënten
4 stengels bleekselderij 
1 komkommer 
250 gram tempeh 
4 eetlepels olijfolie
250 gram witte druiven 
2 eetlepels mayonaise 
1 eetlepel zoute sojasaus
1 halve eetlepel sirachasaus. 

Recept
Maak een dressing van de mayonaise, sojasaus en de sirachasaus (pittige Thaise chilisaus)

Wil je minder pittig dan minder sirachasaus gebruiken 

Snij de bleekselderij per stengel in de lengte in drieën en daarna in kleine stukjes. Snij de komkommer klein en halveer de druiven. 

Snij de tempeh in stukken van ongeveer 2 bij 3 cm en bak ze op hoog vuur in de olijfolie aan beide kanten knapperig bruin en blus af met een scheutje sojasaus (mag ook met een zoete sojasaus). Zorg dat er niet te veel stukken tempeh tegelijkertijd in de pan gaan. Bak ze eventueel in twee porties en blus aan het einde alle stukken samen af met de sojasaus.

Meng de groente, de druiven en de dressing en leg hier de gebakken tempeh bovenop of serveer deze apart.
Serveer met frietjes, gebakken aardappels of rijst en een lekker koud biertje of een glas witte wijn.