Zaai op 22 april mee met ‘The Pollinators’

The Pollinators is een groeiende community van burgers en bedrijven die ‘bestuivers’ en biodiversiteit belangrijk vinden. Ze streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. En dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.

Om goed te leven hebben bestuivers voldoende, gevarieerd en gifvrij voedsel nodig. Ook nestelplekken zijn belangrijk. The pollinators willen graag dat zoveel mogelijk mensen geïnformeerd zijn, maar ook dat ze zelf actie ondernemen. Ze organiseren sinds hun oprichting in 2016 daarom ludieke acties, waarmee ze zoveel mogelijk mensen bewust willen laten worden maar vooral ook activeren om zelf aan de slag te gaan. Ze zetten lokale initiatieven graag in het zonnetje en proberen partijen die hun missie delen met elkaar te verbinden. Zo ontstaat een betrokken en bevlogen community van pollinators.

Wil je meedoen?  Vanaf 15 april kun je biologisch bloemzaad afhalen bij een van de ‘Voedselbanken voor Bijen’. Ook in Blijdorp wonen verschillende Pollinators die je via de Nudge-site kunt vinden. https://www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen/

De afhaalpunten hebben covid-proof voorzorgsmaatregelen getroffen. Kijk wel even op de site of je niet te laat bent.