Hoepel mee met Juul

Een duizendpoot, zo kun je Juliette Barzilaij gerust noemen. Vanaf het eerste moment dat de scholen gingen sluiten, wist ze wat ze wilde doen. Filmpjes maken van alles waar ze normaal gesproken les in geeft, zodat we ons niet hoeven te vervelen.

Ooit introduceerde ze als eventmanager de hoelahoep op school. Dat beviel zo goed dat Juliette zich al snel alleen met het hoepelen en het maken van hoepels ging bezighouden. En van het een kwam het ander. Steeds meer scholen vroegen haar om in plaats van een gymles een hoelahoep les te geven. Met kleuters en later ook met peuters met wie ze ook ging dansen.

Ze ging lesgeven op lagere scholen en zag dat veel kinderen in haar klassen overgewicht hebben en na haar lessen was de snackbar op de hoek erg aantrekkelijk. Dus werd het programma uitgebreid met ‘koken met Juul’. “In de kooklessen leer ik de kinderen wat gezond eten is, en dat dat ook lekker is.”

Ze zou langs alle scholen van Rotterdam gaan om dit verhaal te delen, maar helaas, toen gingen de scholen dicht.

De eerste nacht kon ze er niet van slapen, en midden in de nacht maakte ze haar man wakker. “Ik heb een idee, we maken filmpjes van mijn programma zodat iedereen mee kan doen.” Slaapdronken heeft haar man haar geholpen om het eerste filmpje op te nemen, posten mocht ze het pas de volgende ochtend. En nu zijn de filmpjes voor iedereen beschikbaar via

YouTube : https://www.youtube.com/channel/UClP8gGG-bVoq4tu8vQ_pD9g?view_as=subscriber of via  haar Facebookaccount Juul’s Hoop Vibes:   https://www.facebook.com/juulshoopvibes/

Op maandag leest ze voor, op dinsdag kan je koken, meedoen aan een quiz of proefjes uitvoeren, elke dinsdag is er iets anders te doen. Iedere woensdag wordt er gehoepeld en op donderdag is er peuter en kleutergym of wordt er geknutseld. Op vrijdag, dan blikt ze terug op de week en wordt er een spel gespeeld.

Zin om mee te doen? Klik op een van beide links. Abonneren op het YouTube kanaal is gratis, als je je abonneert, krijg je een berichtje als er een nieuw filmpje wordt geplaatst, maar abonneren is niet verplicht.