Goed nieuws onder de zon

Op het dak van het schoolgebouw De Margriet in Blijdorp komen ongeveer 236 zonnepanelen. Het mooie is dat na afloop van het project (15 jaar) de installatie naar de school gaat. Tegen die tijd hebben de deelnemers een leuk rendement gemaakt en zo helpen we met elkaar de school ook op de langere termijn te verduurzamen.

De stroom wordt gedeeld met ouders, buurtbewoners en de school zelf. Je kunt aan het ‘Margrietdak’ deelnemen als je woont in de zogeheten postcoderoos rond de school. Dat zijn de postcodes 3011, 3012, 3013, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3037, 3038 en 3039. Het zonnedak maakt investeren in zonne-energie voor iedereen bereikbaar. Bijvoorbeeld voor mensen die geen (bruikbaar) dak hebben, een huis huren of voor wie het te ingewikkeld is om zelf zonnepanelen te leggen. De investering, vanaf 200 euro, verdient zichzelf terug.

De realisatie van dit zonneveld op De Margriet is onderdeel van een pilot waarin stichting BOOR samen met Rotterdamse energiecoöperaties op drie Rotterdamse basisscholen een zonnedak realiseert.

Heb je interesse? Kom ook zoomen op woensdag 29 april

Blijstroom: “Hoe het werkt? Dat gaan we uitleggen. Maar we kunnen natuurlijk niet bij elkaar komen. Daarom organiseren we een online voorlichtingsavond op woensdag 29 april om 20.00 uur ’s avonds. Dan lichten we het project toe en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Het digitale platform ‘zoom’ is het ontmoetingspunt. Daarvoor kun je inloggen via de volgende link: https://zoom.us/j/97872776920. Je kunt deelnemen met je computer, tablet of telefoon. Als het de eerste keer is dat je ‘zoom’ gebruikt, dan installeert je apparaat een app om deel te nemen.

De digitale deur gaat open om 19.30 uur. Vanaf dat moment heb je de tijd om alles in te stellen. Om 20.00 uur begint de voorlichting. Heb je voor die tijd al vragen over de bijeenkomst of wil je hulp bij het deelnemen? Laat het weten via een e-mail naar nolensstraat@blijstroom.nl.
Meer informatie over het project is te vinden op https://blijstroom.nl/nolensstraat/.