Wees lief voor jezelf en onze horeca

De horeca in heel Nederland heeft het afgelopen jaar flinke klappen gehad. En omdat het best nog even gaat duren voor we weer gezellig als vanouds op overvolle terrassen, in drukke kroegjes en in de fijnste restaurants kunnen plaatsnemen willen we onze eigen Blijdorpse horecaondernemers in het zonnetje zetten. U vindt toch ook dat ze moeten blijven! Beste Blijdorpers; wees lief voor jezelf en onze horeca.

*NB. Na publicatie in Editie 5 voorjaar 2021 van dit artikel kwamen er tips binnen bij de redactie dat helaas enkele restaurants ondanks grote zorgvuldigheid aan onze aandacht zijn ontsnapt. Deze zijn in dit online overzicht toegevoegd.

De Toko – Abraham Kuyperlaan 112B, 3038 PP Rotterdam
Een plek waar de Indische keuken op zijn kop wordt gezet. Met de ijzersterke basis van traditionele kruiden en specerijen en slechts één vitrine in de zaak blijft het persoonlijk.

Leuk Eten & Drinken – Statenweg 66A, 3039 JG Rotterdam
Ze introduceerden de Blijdorp Bitterballen Borrel, houden regelmatig pub quizzes, en doen volop mee aan de take away trend die ontstond tijdens de (intelligente) lockdown.

Chekiang Garden – Stadhoudersweg 99, 3039 ED Rotterdam
Al veertig jaar in Blijdorp voor de Chinese gerechten. Sinds januari 2021 verkopen ze ook sushi. Geen zin in afhalen? Inmiddels is er ook een (beperkte) bezorgservice.

Domino’s Pizza – Stadhoudersweg 72A, 3039 CG Rotterdam
Geen zin om te koken? Domino’s heeft elke dag wel een take away of delivery deal!

Het Statencafe – Statenweg 134D, 3039 JM Rotterdam
Ze hadden een valse start, net open en meteen weer dicht…. Maar gelukkig kunnen we hier terecht voor diverse drankjes, lunch en er staan zelfs enkele diner-gerechten op de kaart.

Verhage – Stadhoudersweg 94-A, 3039 CJ Rotterdam
Zin in een patatje? Een heerlijke (vegetarische) burger? Een ijsje met discodip? Zelf de koffie wordt vers gezet. Bestel vooraf on-line zodat je niet op de stoep hoeft te wachten.

Breakfast in Rotterdam HQ – Stadhoudersweg 96D, 3039 CJ Rotterdam
Ilse en Phuong hebben in de All day breakfast bar voor elke gelegenheid wel een toffe actie: verjaardagen, Koningsdag, Sint en Kerst; ze worden allemaal groots gevierd met de buurt.

BUN – Statenweg 125D, 3039 HK Rotterdam
Verse broodjes uit de steenoven, belegd met in eigen keuken gemaakte diverse soorten beleg. Delen pand met de Pizzabakkert, vrij., za.- en zo. open van 10.00 tot 15.00.

De Pizzabakkert – Statenweg 125D, 3039 HK Rotterdam
Bij de Pizzabakkert weten ze wat lekker is en bakken ze 7 dagen per week in no time een heerlijke pizza voor je. Ze delen het pand met de Bun en zijn elke avond geopend.

Sajoer – Statenweg 141D, 3039 HL Rotterdam
Winnaar beste acai bowl van de Benelux award. Koudgeperste sapjes, huis gebakken zoet, soepje van de dag, salades, tosti’s en meer. In januari breidde ze de Blijdorpse vestiging uit met het naast gelegen pand.

Walsjerot – Bentinckplein 5, 3039 KL Rotterdam
Diverse proefboxen, nu je nog steeds niet (op locatie) zelf een glas kunnen tappen met een wijntje naar keuze. Heb je een absolute favoriet? Deze is ook los te bestellen.

De Spaanse Moeder – Bentinckplein 6, 3039 KL Rotterdam
Moe van fast food? De Spaanse Moeder kookt samen met haar twee zoons fijne Spaanse ‘slowcook’ gerechten.

La Pizza – Bentinckplein 3, 3039 KL Rotterdam
Traditionele Italiaanse pizza’s met dunne bodem. Er is keuze uit wel 28 soorten! Mocht je toch iets anders willen dan is de keuze uit de Italiaanse keuken enorm.

Snackbar de Walenburger – Walenburgerweg 143, 3039 AJ Rotterdam
Al 3 generaties verzorgt de Walenburger snacks en betaalbare maaltijden. Ruime keuze: patat, burgers, Turkse pizza’s, kapsalons, Döner, shoarma, mergez, dranken en desserts.

Blij – Spoorsingel 1A, 3033 GE Rotterdam
Gezellig Grandcafe voor lunch, diner en borrel. Waar je in de lockdown heerlijk wisselende dinerboxen kunt afhalen of laten bezorgen.

Vroesenpaviljoen – Vroesenlaan 60, 3039 DZ Rotterdam
Je favoriete hang-out in het Vroesenpark. Haal nu warme en koude dranken, ontbijt, zoetigheden, lunch en borrel af voor tijdens de wandeling of thuis.

Luxhoor – Stadhoudersplein 131, 3038 EA Rotterdam
Vanaf augustus 2020 heeft Betty’s cuisine de keuken overgenomen en maakt de heerlijkste gerechten voor lunch en diner en borrel! Elke week een nieuw menu om af te halen.

A Nous Deux – Stadhoudersweg 106d, 3039 CK Rotterdam
Klein Frans huiskamer restaurant dat ook zelfgemaakte producten verkoopt. Denk daarbij aan: hert, ree, eend, gans, jams enz. De producten zijn minimaal drie jaar houdbaar. 

Cafe Walenburg  – Walenburgerweg 62-B, 3033 AE Rotterdam
Het cafe heeft een rijke historie. Wat begon als een melkbar veranderde na de oorlog in een cafe. Sinds 2015 staat Vincent Bek aan het roer en maakte het tot een echt biercare. Met ruim 26 bieren op de tap zeker het proberen waard!

Burgertaria – Walenburgerweg 50B, 3033 AD Rotterdam
Voor als je zin hebt in een échte burger. Diverse opties zowel vlees als vega en in menuvorm.

New York Pizza – Schieweg 60, 3039 BD Rotterdam
Groot assortiment pizza’s en dranken. En kun je niet kiezen welke pizza je wil? Dan hebben ze de double en de four tasty waarbij je 2 halve of 4 kwarten met verschillende beleg krijgt.

Greek at Home – Stadhoudersweg 11-d, 3038 EB Rotterdam
Eten zoals in het echte Griekenland krijg je hier. Online bestellen via het super eenvoudige bestelpagina en binnen no time staat een van de alleraardigste bezorgers met jouw maaltijd voor de deur.