Vrijwilligers gezocht voor de speelgoeduitleen

De speelgoeduitleen op het Ammersooiseplein is deze zomer weer geopend. Na ruim 2 jaar kunnen kinderen inmiddels alweer een paar weken volop genieten van het speelgoed. Maar om ervoor te zorgen dat de container openblijft, zijn vrijwilligers hard nodig. 

Peter Steenbergen van Alsjegoedkijkt is daarom druk bezig om voldoende helpende handen te vinden, om de container ook na september open te houden. Peter Steenbergen was meer dan dertig jaar actief in het welzijnswerk in Rotterdam. Hij werkte jarenlang ‘op Zuid’. Een stadsdeel dat niet altijd positief in het nieuws komt. Niet terecht, vindt Peter Steenbergen. Vandaar zijn uitspraak “Als je goed kijkt, zie je mooie dingen.” Met zijn Alsjegoedkijkt organiseert hij bijeenkomsten, activiteiten of (kleinschalige) evenementen. Samen met Bart Kleijwegt van BuurtLAB, blies hij lang geleden het aloude stoepranden nieuw leven in. Het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden groeide uit tot het Nederlands Kampioenschap. Daar deden dit jaar (inmiddels vanuit Jantje Beton) jaarlijks 73 gemeenten aan mee.

Voor kinderen die ’s zomers niet op vakantie gingen, bedacht Peter de minivakantie. Twee dagen en een nacht op een bijzondere locatie: op een stoomschip, in een voetbalstadion of in een museum. Met grote dank aan onder meer ss Rotterdam, Excelsior4all (nu: Excelsior Foundation) en Museum Rotterdam gingen honderden kinderen ‘niet terug de klas in zonder vakantieherinnering’.

Nu vraagt hij jouw hulp voor de speelgoeduitleen. Wil je meer weten of misschien zelf een handje helpen bij het openhouden van de speelgoedcontainer? Mail of bel dan naar Peter Steenbergen via buitenspelen@alsjegoedkijkt.nl of 06 537 143 53