Pleur wordt Basecamp Rotterdam

Al sinds de overname van Pleur speelt Team Pleur: Florian en Nadia met het idee om het concept van de koffie/cadeauzaak aan te scherpen. Nu de plannen vorm hebben gekregen is het tijd om het nieuwe concept bekend te maken. En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe naam bij, vanaf 1 september openen ze feestelijk de deuren van Basecamp Rotterdam.
“Rotterdam is namelijk onze thuishaven, ons Basecamp. De plek waar we thuiskomen na elke reis en waar we al het moois dat we zijn tegengekomen kunnen delen. Basecamp is daarnaast een vaste plek in de stad; een tweede woonkamer. Met Basecamp dragen we vervolgens bij aan onze missie: het (winkel) straatbeeld verduurzamen. We blijven een koffie/cadeau zaak (conceptstore), maar dan met een volledig duurzaam aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een menu met geredde ingrediënten, natuurlijke cosmetica, producten van hergebruikt materiaal, afbreekbare verpakkingen en fairtrade.”

Misschien heeft u de eerste veranderingen al opgemerkt, zoals een nieuwe kast in de winkel en andere kleuren op de muur. Dat is allemaal voorwerk voor de nieuwe huisstijl. Team Pleur roemt leveranciers om hun toegevoegde waarde aan de winkel. “Zonder jouw producten kunnen we niet bestaan en zijn we lang niet zo leuk!”  Ook hopen ze dat u als klant trouw blijft en vragen uw hulp op basis van hun hernieuwde visie: “Pas je ook bij Basecamp en wil je met ons mee het straatbeeld verduurzamen?” 

De pijlers waar Basecamp op gaat draaien zijn materiaalkeuze, zoals biologisch, natuurlijk, afbreekbaar, hergebruik, arbeidsomstandigheden, zoals fair, handgemaakt, lokaal. En als derde pijler streven ze naar vermindering van afval, zoals reststromen, plastic vrij en zero waste.

Team Pleur wordt team Basecamp Rotterdam. “We hebben er onwijs veel zin in en hopen iedereen snel te spreken.”

Basecamp Rotterdam, Bergselaan 291 A Rotterdam