OOPOEH: opa’s en oma’s passen op een huisdier

Het ‘normale’ leven is weer begonnen, wellicht wordt u weer vaker op kantoor verwacht of ga je weer naar school. Maar wat te doen met je viervoeter die aandacht wil? Ook nu de zomervakantie weer voorbij is, zet de stichting OOPOEH zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden.

OOPOEH bemiddelt tussen 55-plussers en baasjes die een oppas voor hun hond zoeken. Veel ouderen zijn op een leeftijd gekomen dat ze zelf geen hond meer willen, maar wel het uitlaten en verzorgen van een hond erg missen. “Sommige ouderen hebben hun hele leven een hond gehad, maar hebben nu bewust gekozen om daar niet meer aan te beginnen. Dan is een oppashond een geweldig alternatief. Ouderen kiezen zelf hoe vaak ze een hond uit willen laten, of hoe ze de hond gezelschap willen houden. Soms is dat een dag per week, soms vaker.”

Als u interesse heeft om OOPOEH te worden, kunt u zich gratis inschrijven. De baasjes betalen een klein bedrag voor de bemiddeling. Via de postcode wordt er gezocht naar een geschikte match in de buurt. Als u een geschikte hond ziet of als een baasje een geschikte OOPOEH vindt, volgt er een kennismakingsgesprek. De Stichting OOPOEH bemiddelt in dit gesprek. Stichting OOPOEH komt niet bij de OOPOEH’s thuis, de kennismaking geeft het baasje de gelegeheid om te bepalen of het huis waar de hond zou verblijven geschikt is.

“We slaan met onze bemiddeling drie vliegen in een klap: senioren vinden gezelschap, niet alleen met de honden maar ze leggen ook contact met de baasjes van de honden. De honden krijgen de aandacht en verzorging die ze nodig hebben en de baasjes hebben een betrouwbare oppas voor hun hond.”Voor meer informatie www.oopoeh.nl of bel 0900-0282