Virtueel op de koffie bij De Gitaaracademie

Nathasja van Rosse

Terwijl het weer nog net zo grillig is zoals het virus, zorgt het team van De Gitaaracademie voor vrolijke maar vooral ook verbindende noten.  Afgelopen maanden hebben zij hun creativiteit ingezet voor het maken van leuke en informatief muzikale groepsevenementen. Steeds meer lonely guitarists vinden hier aansluiting.

Op 22 april staat de workshop ‘Break a Nail’ door Nathasja 

Voor gitaarspelen heb je lange nagels nodig en het is een heel gedoe om die te repareren of in vorm te houden.  Daar komen veel vragen over bij de gitaaracademie, ze besloten om een workshop aan te bieden.  

Op 7 mei is er een special over de rechterhandtechnieken voor klassieke gitaar om de toon op je gitaar zo mooi mogelijk te maken. 

En op 21 mei staat de eerste Flamenco workshop gepland waarin niemand minder dan ster flamencogitarist Mischa Cok het spelen van de kenmerkende akkoordaanslag, de z.g. Rasgeuado techniek, uitlegt voor iedereen die al wat gitaar speelt. In een latere workshop zal hij voor flamencogitaristen een workshop geven die dieper op het Compass en de diverse aanslagen ingaat. 

De gitaaracademie sluit het seizoen voor de zomer af op 18 juni met een laatste Open-Mic sessie waarin deelnemers zelf een concertprogramma spelen. Iedereen is welkom, alle niveaus, alle stijlen gitaarspel en alle leeftijden.  “Het is altijd een feestje”, aldus deelneemster Johanna “en ik wil geen enkele sessie missen omdat ik daarna zoveel inspiratie heb dat ik direct weer beter speel.”

Contactpersoon: Nathasja van Rosse
Mail: info@degitaaracademie.nl

Website: www.degitaaracademie.nl