Verbreden fietspad Stadhoudersweg van start

Fietsen is gezond en hip! Je bent lekker buiten, bouwt conditie op en je staat niet meer in de file. Rotterdam werkt daarom al geruime tijd aan een groot netwerk van goed aangelegde fietspaden. Een betere doorstroming en verkeersveiligheid staat daarbij voorop, zodat fitte bewoners zich veilig, snel en comfortabel door de schone stad kunnen verplaatsen.

Maar het is druk op de Rotterdamse fietspaden. Wie had het over geen files? In de spits woon-werkverkeer ontstaan deze zelfs op de fietspaden. Om dit op te lossen en het aantal fietsers in de stad verder te laten stijgen zijn extra voorzieningen nodig. Sinds Rotterdam in 2016 de fiets voorrang geeft, zijn al veel fietspaden aangepast. Belangrijke stedelijke en regionale fietsassen worden als eerste aangepakt, waaronder de Noord-Zuidfietsroute, en de twee parallelle routes.

Hoek Statensingel Stadhoudersweg
Wie wel eens in Rotterdam Blijdorp fietst kent ongetwijfeld het smalle stukje éénrichtingsfietspad langs de noordzijde van de Stadhoudersweg tussen de Statenweg en de Vroesenlaan dat al jaren een obstakel is voor velen. Dit wordt nu aangepakt, het fietspad wordt geschikt gemaakt voor twee richtingen. Dit fietspad maakt deel uit van een van de parallelle fietsroute (Noorderbocht – Westersingel) die onder andere voor de ontsluiting zorgt tussen Park Zestienhoven en het centrum van de stad.

Combineren van werkzaamheden
De verbreding van het fietspad wordt gecombineerd met verschillende andere onderhoudswerkzaamheden zoals het aanpassen van de kruising Stadhoudersweg -Statenweg, het vernieuwen van de verkeerslichten op deze kruising, het verplaatsen en vervangen van de verlichting en het aanpassen van de waterleiding. Daarnaast wordt het gebied ook verbeterd door het plaatsen van groenvakken. Eerder gerooide bomen worden opnieuw aangeplant.

Planning
De werkzaamheden starten op 11 mei en duren ongeveer 8 weken. Er wordt voornamelijk overdag gewerkt en er wordt 1 rijbaan afgesloten. Af en toe wordt er ’s nachts gewerkt om de werkzaamheden zo spoedig mogelijk af te kunnen ronden. Inmiddels zijn er tijdelijke verkeerslichten geplaatst.
11 mei – 18 mei: Middenberm Stadhoudersweg
18 mei – 28 mei: Zuidzijde kruising
28 mei – 15 juni: Tussenberm Stadhoudersweg
8 juni – 19 juni: Verbreding fietspad Statenweg
18 juni – 6 juli: Verbreding fietspad Stadhoudersweg
23 juni – 25 juni: Asfalteren rijbaan in de nacht
Eventuele wijzigingen onder voorbehoud.

Om de werkzaamheden ongehinderd te kunnen laten doorgaan, vraagt de gemeente aan alle bewoners om obstakels, zoals fietsen, brommers en motoren, weg te halen.

Voor meer informatie over de Noord-Zuidfietsroute en de parallelle routes kunt u de website bezoeken: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noord-zuidfietsroute.