Unieke avond met korte films in Bergpolder

foto Johannes Odé

Vrijdag 15 september kun je naar een unieke filmavond in de open lucht in het park aan de Tak van Poortvlietstraat in Bergpolder. Op het programma staan twaalf korte films; het aanbod is heel gevarieerd: fictie, animaties en korte docu’s uit oa. Spanje, Duitsland, Griekenland, Colombia én Nederland.

“Deze avond is uniek omdat er nergens anders in Nederland korte films worden vertoond in de buitenlucht”, vertelt organisator Jan Bekkering van Film in de Buurt. “Voor deze filmavond maak ik een speciaal programma van films die mij zijn opgevallen bij de kortefilmfestivals die ik bezoek in binnen- en buitenland.”

“Als ik verschillende films zie, denk ik eraan om combinaties te maken in onderwerpen. Zo wil ik dat in deze editie doen met de Zweedse film ‘De längsta väntan’ (‘De langste dag’), waarbij twee jonge meiden er naar uitzien om volwassen te worden, de wereld ligt voor hen open. En de film ‘Lori’ uit Nepal waarbij een jonge vrouw in de locale traditie jong moet trouwen.”

Aandacht
“Korte films zijn onderbelicht en verdienen meer aandacht. Met het organiseren van zo’n filmavond vind ik het leuk dat mensen bij elkaar komen en korte films kunnen zien. En ik doe het voor de filmmakers, die met veel passie hun korte films maken; films die helaas in de bioscoop of op televisie vrijwel nooit worden vertoond”, aldus Bekkering.

De lengte van de korte films varieert van 3 tot 15 minuten. Het filmprogramma begint om 20.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis. 

Slecht weer
Als het vrijdag 15 september met bakken uit de hemel komt of bij hele harde wind, dan wordt deze filmavond doorgeschoven naar zaterdag 16 september. Hou daarvoor de website van Film in de Buurt in de gaten: www.filmindebuurt.nl of kijk op de Facebookpagina ‘Film in de Buurt’.