Ukelele zorgt voor verbinding bij De Gitaaracademie

Wist je dat ukelele in het Hawaiiaans ‘Springende (lele) Vlo (uke)’ betekent? De Engelsen konden dit niet goed uitspreken en zo is de naam Ukelele ontstaan. Via een vrolijke online Introductieworkshop Ukelele voor beginners kan je (tegen een kostendekkend tarief) zélf de positieve vibe ontdekken van dit leuke kleine snaarinstrument terwijl je online contact maakt met de andere spelers.
  

Het kleine vrolijke instrumentje brengt veel plezier en is relatief simpel te leren, je haalt er al gauw een mooi deuntje uit. En doordat de ukelele ook nog eens goedkoop is, is het de moeite waard om er een aan te schaffen. “Je krijgt ze bij alle grotere muziekwinkels thuisgestuurd en een starters instrumentje kost maar zo’n twee tientjes”, aldus docent Jur Vermijs. De Gitaaracademie wil aan iedereen die meedoet laten zien hoeveel plezier het samen musiceren brengt. En bij voldoende interesse gaan ze door met een korte cursus.
Tijdens deze kennismakingssessie leer je al een paar akkoorden spelen en ook een paar liedjes, samen met andere beginners op de ukelele. “Zo kan je snel ontdekken of de ukelele een instrument voor jou is,” aldus docent Jur Vermijs.

Werkwijze
Intussen hebben de docenten van De Gitaaracademie veel ervaring met online lesgeven. “We bieden de informatie zo duidelijk mogelijk aan en natuurlijk zijn onze docenten er ook om vragen te beantwoorden. Ook kun je meeluisteren bij de andere deelnemers. Na afloop krijg je de kennis uit de les ook nog eens kant en klaar in je inbox.“

Je kan deelnemen aan de Ukelele Workshop door je op te geven via deze link: www.degitaaracademie.nl/online-boeken.

De Gitaaracademie geeft verschillende online sessies aan zowel beginners als gevorderden. In de maanden januari t/m april staan er iedere maand verschillende sessies op het programma.
Voor meer informatie: www.degitaaracademie.nl

Foto: Manfred Pollert