Tessa Meerman, allround artist

Tessa Meerman foto: Jamal Gietel

Tessa Meerman (1995) is zangeres, actrice, danseres en maker. Kort gezegd: een allround artiest. In haar werk combineert ze al haar talenten tot één geheel in een vorm die haar op dat moment het beste past. Tessa is geboren in Leidschendam en weet vanaf jongs af aan al dat ze de muziek in wil gaan. Muziek leek haar altijd beter te begrijpen dan dat ze zichzelf begreep.

Codarts
Op Codarts is ze opgeleid tot vocaal performer, een combinatie tussen zingen, acteren en dansen. De eerste twee jaren nam ze alles als een spons op, in het derde jaar keek ze meer naar wat ze zelf wilde maken. En eigenlijk wilde ze alles wel doen. In het vierde moest ze echt een keuze maken. Ze gooide voor haar afsluitend solo alles om en ging van klassieke muziektheater meer de Urban kant op: R&B, soul, en hiphop. Het theaterstuk dat ze schreef: ‘Under my skin’ (Regie: Gavin Viano), gaat over de vooroordelen die mensen op basis van uiterlijk over zich heen krijgen. Ze studeerde met vlag en wimpel af.

Art=Mind
Tessa was fris afgestudeerd toen de Covid pandemie losbarstte. Geen optredens dus werd ze helemaal op zichzelf teruggeworpen. Ze wilde, zo bleek, van kleins af aan al als soloartiest optreden in een vol Ahoy met haar eigen verhaal. Op hetzelfde moment kwam er een oproep voor het traject Art=Mind voor beginnende artiesten onder begeleiding van Sabrina Starke. Hier werd ze voor geselecteerd.

Toen begon het pas echt. Ze ontmoette haar huidige producer Safa Liron, kwam in contact met de Rotterdamse muziekscène en bouwde aan haar netwerk. Sabrina Starke is inmiddels haar coach en Safa Liron produceert en mixt al haar muziek en speelt alle instrumenten op haar tracks. Haar muziek is geïnspireerd op R&B uit de jaren ’90 met goede teksten en echte instrumenten, daarnaast zijn er invloeden uit de jazz, soul en pop. 

Carrière
Het is niet eenvoudig om er als beginnend artiest van te leven. Ze geeft daarom ook nog zangles en verzorgt workshops in presentatievaardigheden en zelfontwikkeling. Daarnaast is ze projectmanager bij stichting Platform Katendrecht in Rotterdam. Ze hoopt in de toekomst een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld te worden.. 

Op 21 mei 2021 was de release van haar single Dichtbij. Een spannend moment omdat het haar eerste single is. Een week later ging de begeleidende videoclip online https://youtu.be/vkKBa1Z9Gz0

Dit jaar brengt ze nog een single uit en werkt ze aan haar eerste EP. Dit bekostigt ze deels met een crowdfund-actie op het gofundme platform: https://www.gofundme.com/f/help-tessa-met-haar-ep-debuut Als iedere Blijdorper 1 euro doneert dan kan ze ’em gaan maken! Als tegenprestatie gaat ze dan een dag ergens in Blijdorp zingen. En als je een zangeres nodig hebt kun je haar altijd benaderen.

Meer weten over Tessa:
Instagram : TESSA.
Facebook : facebook.com/tessa.meerman