Statencafé take away

Zo jammer, nog maar twee dagen open en daar moest het nieuwe, zo prachtig (in de stijl van de architect van het pand, Jo van de Broek) ingerichte  Statencafé haar deuren alweer sluiten. Maar niet getreurd er hangt sinds kort een grote aankondiging met daarop Take Away. Dus wat kunnen we beter doen dan onszelf een beetje verwennen en die uitnodiging aannemen. 

De officiële opening stond al gepland voor ná de coronatijd. “Met een beperkt aantal bezoekers gaan we gewoon een begin te maken.” liet de eigenaar weten. Helaas mocht het niet zo zijn. Op Facebook bedanken ze voor de leuke ontvangst in de wijk, Blijdorp! Anderhalf jaar geleden begonnen ze aan dit project, om iets toe te voegen aan de wijk waarin ze zelf wonen. De kaart laat zien dat we er de hele dag terecht kunnen, van ontbijt tot lunch en diner, ook in deze afhaal periode. Van zoete muffins, brownies en chocolade/ caramel shortbread tot volledige diners met voor, hoofd en toe. De eerste reacties zijn lovend: verfijnde keuken, complexe smaken. Dat klinkt niet verkeerd.

Laten we samen zorgen dat het een blijvertje is en dat we, als de regels weer wat soepeler worden, er ook gewoon een biertje of koffietje kunnen drinken en we er in Blijdorp een geweldig restaurant bij hebben.