REALmag

Het onbestemde verlangen
Het overvalt ons allemaal wel eens op een onbewaakt ogenblik. Als de pimpelmezen kwetteren bij het lengen van de dagen. Als de maan door de bomen schijnt en de eerste vorst van het jaar in onze neus prikt. Bij het horen van de langgerekte toon van een trompet of bij het ritmisch gedreun van heipalen… Plotseling is het daar. Weemoed. Het onbestemde verlangen naar een andere tijd of naar een leven dat voorbij is.

 Van Søren Kiergegaard is het inzicht dat het leven voorwaarts geleefd moet worden, maar dat wij het pas achterwaarts kunnen begrijpen. Weemoed helpt ons terug te keren op onze schreden om te begrijpen wat werkelijk belangrijk is.

 Voor velen van ons waren de afgelopen maanden een tijd van rust en ruimte. Van bezinning misschien, van leegte, of van wachten. Een tijd waarin de weemoed volop gelegenheid kreeg zijn kop op te steken. Zo ook bij de redactie van REALmag. We appten elkaar berichtjes waar de weemoed van afspatte. Dachten op 1,5 meter afstand terug aan de tijd waarin we thema’s bedachten, wetenschappers en kunstenaars ontmoetten, op reis gingen, in de pen klommen, door het oog van de camera keken en vol passie de geur van papier en drukinkt opsnoven. 

Wat is REALmag.
REALmag. is een jaarlijks gepubliceerd magazine over identiteit, kunst en wetenschap. Het is een Rotterdams magazine dat vanuit Blijdorp wordt gemaakt. Ieder jaar kiezen we een thema dat ons boeit maar waar we weinig van weten. We gaan op zoek, op reis en vragen kunstenaars, wetenschappers en geïnteresseerde leken om hun bespiegelingen op het thema aan het papier toe te vertrouwen. Daarnaast maken we zelf natuurlijk ook nog het een en ander. Het thema van dit jaar is Weemoed.

Release
29 november wordt het nieuwe magazine gepresenteerd. Dit jaar op een mooie locatie in Charlois, geheel corona-proof. Ga naar www.realmag.nl en schrijf je in op de nieuwsbrief, dan houden we je hierover op de hoogte.