Rotterdam maakt je graag het hof!

Het jaarlijkse weekend waarin trotse eigenaren van tuinen hun verborgen paradijsje openstellen voor het publiek, richt zich dit jaar op de Linker Maasoever, van Oud-IJsselmonde tot Heijplaat en Pernis. Het is dit jaar de twintigste editie van Verborgen Tuinen.

Inspiratieplekken
Ga op ontdekkingstocht door de onbekende wereld van de verscholen paradijsjes en ontdek de verrassend groene kant van Rotterdam Zuid. Er zijn tuinen te kust en te keur: van klein tot groot, van klassiek tot modern, van design tot romantisch. Tuinen met een rijke geschiedenis, maar ook jonge tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Verborgen Tuinen gaat over tuinen die verborgen liggen achter schuttingen en heggen die normaal niet door publiek bezocht kunnen worden. Allemaal ideale inspiratiebronnen voor groenliefhebbers.

Het weekend laat zien hoe bewoners uit eigen initiatief en met eigen middelen bijdragen aan een groene stad die ecologisch meer in evenwicht is en die ruimte maakt voor inheemse flora en fauna. Verborgen Tuinen is daarmee in feite ook een jaarlijks manifest tegen de ‘verstening’ van voor- en achtertuin. Hier kun je zien dat Rotterdam een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.

Alle tuinen overzichtelijk bij elkaar
Op de stadsplattegrond vind je alle tuinen overzichtelijk op een rij. Maar je kunt ook de tuinen die je wilt bezoeken opzoeken op de website. Daar vind je bovendien bijzondere activiteiten die in verschillende tuinen worden georganiseerd.
Ontdek al wandelend, fietsend of met openbaar vervoer dat Rotterdam veel groener is dan je denkt. Doe onverwachte ontdekkingen en zie met eigen ogen dat Rotterdam meer te bieden heeft dan alleen moderne architectuur en een wereldhaven.

Voor meer informatie: www.verborgentuinen.nl
Zaterdag 3 en zondag 4 Juni 2023 van 10.30 tot 17.00 uur

Facebook: www.facebook.com/verborgentuinenrotterdam
Instagram: www.instagram.com/verborgen_tuinen/

Verborgen Tuinen is onderdeel van het programma van Zomer op Zuid www.zomeropzuid.nl en van de Rotterdam Architectuur Maand 2023 www.rotterdamarchitectuurmaand.nl