Powerlab Circulair bij Rotterdamse Oogst

foto Powerlab Circulair

De afgelopen zes weken heeft een groep enthousiaste inwoners en ondernemers met Powerlab Circulair nagedacht over de vraag ‘Wat kunnen we kweken in Rotterdam Noord?’ De antwoorden op die vraag laten zij aanstaande zaterdag 13 november op Rotterdamse Oogst zien. 

“Kom kijken bij KR-UIT-NOORD: plantenbakken met kruiden in Noord die beschikbaar zijn voor de straat of de buren om de hoek. Of kom eten bij het POP-UP REST-AURANT waar je zelf je circulaire soep kunt maken en proeven van etensresten.” Ook lanceert Powerlab Culinair een prototype van een ZADEN-RUIL-ZUIL zodat op verschillende plekken door de wijk zaden opgehaald en ingeleverd kunnen worden, om thuis verschillende groenten en kruiden te kweken. 

Powerlab Culinair nodigt u van harte uit om op 13 november mee te kijken, mee te koken en mee te eten bij Rotterdamse Oogst. Daar kun je ook stemmen op je favoriete circulaire idee! Feedback geven op  de concepten of een briljant nieuw idee aandragen.

Powerlab Circulair is een laboratorium project met en door bewoners, bedoeld om ideeën te ontwikkelen, te testen en daar feedback op te krijgen. Met deze Powerlabs willen wij samen kijken hoe we gezamenlijk ideeën en praktische initiatieven kunnen bedenken en verbinden om Rotterdam Noord meer circulair te maken en minder weg te gooien.”

Reduce, re-use en recycle
De vraag naar grondstoffen is enorm en het aanbod is beperkt. De druk op het milieu is hoog. De natuur wordt aangetast, de biodiversiteit staat onder druk en we stoten te veel uit. Daarom moeten we de komende jaren:

  • Minder producten gebruiken en geld besparen
  • Langer doen met producten en repareren
  • Producten hergebruiken en nieuws maken van ‘afval’

Nederland heeft als land het doel om in het jaar 2050 volledig circulair te zijn. De helft minder afval, en wat er dan nog overblijft gebruiken als grondstof voor iets nieuws. Hoe gaan we dat doen? Werk aan de winkel!

Rotterdamse Oogst, Noordplein
Zaterdag 13 november 10.00 tot 17.00 uur