Pleinbioscoop verplaatst naar Neptunus stadion

Neptunus

De Pleinbioscoop kan dit jaar tóch doorgaan. Neptunus Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam-West stelt zijn terrein beschikbaar om films op een groot doek in de buitenlucht te vertonen.

Vanaf 28 september tot en met 2 oktober worden op het festival vijf films vertoond die het afgelopen jaar in de Nederlandse bioscopen draaiden of zelfs nog niet eerder vertoond zijn. The Worst Person in the World , Top Gun: Maverick , Everything Everywhere All at Once waren al in de bioscoop te zien. Boiling Point en Competencia Oficial zijn nog niet eerder vertoond. De films zijn allen positief beoordeeld 

Neptunus ziet in de Pleinbioscoop een mooie mogelijkheid om het stadion bij een groter publiek bekendheid te geven. ,,We zijn enorm trots om de Pleinbioscoop te kunnen organiseren en op die manier veel Rotterdammers kennis te laten maken met ons prachtige stadion’’, aldus voorzitter Jorian van Acker. In het stadion van Neptunus is plek voor ruim duizend bezoekers. Het filmscherm wordt in het midden van het stadion neergezet, zodat bezoekers vanaf de tribunes kunnen kijken. 

Weersvoorspellingen
Helaas is alleen een klein deel van de tribunes overdekt. De Pleinbioscoop roept bezoekers dan ook op om voor vertrek de weersvoorspellingen te raadplegen en eventueel extra warme kleding mee te nemen. 

Waar de Pleinbioscoop volgend jaar (2023) wordt gehouden, is nog onduidelijk.