Lifestyle, a way of living

Femke van Liere in haar praktijk aan de Statenweg.

Sinds de intelligente lockdown in het voorjaar van 2020 hebben velen te maken gekregen met een toename in gewicht. Naar een diëtist, want die kan helpen bij overgewicht. Femke van Liere pakt het samen met haar collega’s veel breder aan. 

Gecombineerde Leefstijl Interventie. 
In die bredere aanpak, een gecombineerde leefstijl interventie, werken een fysiotherapeut, een diëtist en een leefstijlcoach samen met de cliënt in een zogenoemde beweegkuur. De beweegkuur is een leefstijlprogramma dat in totaal 2 jaar duurt. Bewegen, voeding, gedragsverandering en daarmee het realiseren van gezondheidswinst staan in dit programma centraal.

Femke: ” Twee jaar lijkt lang maar het is een programma dat maar 1 à 2 keer per kwartaal een contactmoment kent en verder vooral naar eigen inzicht van de cliënt opgepakt kan worden. We kijken naar het hele plaatje; van beweging, tot hoe je omgaat met maaltijden, hoe je de dag ingericht en hoe je slaapt. Aan de hand daarvan wordt een doel gesteld dat realistisch is. Veel mensen kiezen voor de ‘alles of niets-methode’ en dat is valkuil nummer één. We gaan voor advies op maat, zo maken we de kans op succes zo groot mogelijk.”

Femke heeft meerdere projecten gedaan die betrekking hebben op de jeugd in de regio Rotterdam. Zo was er een traject waarbij kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar die fitter wilden worden met hun ouders twee keer per week, twaalf weken lang samen kwamen. Er was een scala aan hulpverleners; een tekentherapeut, een diëtist, een weerbaarheidscoach, kooklessen en veel sport. 

Als ze nog een tip mag geven dan weet Femke het direct. “De focus ligt al langere tijd op gezond eten en genoeg bewegen.” zegt ze. “Maar ik hoop dat we in deze periode ook leren onthaasten. Gezonde voeding en een gezonde levensstijl mogen best wat van onze tijd vragen. We moeten gaan ervaren dat als je er de rust voor vindt, gezond inkopen doen en lekker koken leuk kan zijn.” 

Wil jij ook hulp met (het veranderen van) je leefstijl, het verbeteren van je eetpatroon en wil je lekkerder in je vel zitten? Kijk op www.femkevanliere.nl