Krant wel of niet op papier, old school, new school?

Het is u vast niet ontgaan, Blijdorpnieuws, de hernieuwde wijkkrant van Blijdorp, wordt weer gemaakt en geleverd. De eerste kranten werden bezorgd. De eerste artikelen verschenen op de website en de socials. Wij zijn benieuwd of u er blij mee bent.

De prille start, eind 2019, begon met het initiatief van een aantal betrokken bewoners.  De Blijdorpse wijkraad was ook enthousiast. Al snel volgden het eerste overleg en kon er een stichting opgericht worden. De flyer die aankondigde dat er weer een nieuwe wijkkrant ging komen werd door de redactie zelf bezorgd. Geen brievenbus bleek hetzelfde. En o zo veel neen-neen stickers. 

En toen kwam Corona. Alle activiteiten werden geannuleerd; geen festivals, geen kleinschalige optredens en geen culturele agenda. We schakelden om naar totaal ander nieuws, berichten over Corona en over elkaar helpen. Met veel creativiteit is de nieuwsbrief aangepast aan de situatie. 

Gelukkig is er inmiddels weer wat meer mogelijk en kunnen kleinschalige evenementen gepland worden. Blijdorpnieuws heeft de eerste echte redactievergadering gehad en de eerste twee edities van Blijdorpnieuws geëvalueerd.  Wij zijn trots op de positieve feedback zoals “Een geweldig initiatief. De tweede krant nog mooier dan de eerste. Ik kijk uit naar de volgende”.  En “Zo ben ik altijd op de hoogte van gebeurtenissen in mijn wijk, ben blij dat ik hem in mijn brievenbus krijg.” 

Vragen, ideeën, klachten, suggesties of opmerkingen?
Maar we blijven natuurlijk kritisch. Want er bereikten ons ook enkele klachten; sommige mensen hadden de krant niet ontvangen. Ook het grijze gebied van de neen-neen sticker en huis aan huisbladen met informatie over de wijk kleurde even rood. Wilt u de krant absoluut niet gedrukt ontvangen, laat het ons weten op redactie@blijdorpnieuws.nl. Wanneer de meerderheid van de  Blijdorpers vasthoudt aan hun neen-neen sticker en de krant niet op papier wil ontvangen, behoort een volledig digitaal platform ook tot de mogelijkheden. We houden graag rekening met uw wensen. Blijdorpnieuws is en blijft door en voor Blijdorpers, dus ook uw suggesties zijn van harte welkom.