Kinderpagina

Herfst, herfst wat heb je te koop?

Honderdduizend bladeren op een hoop

Zakken vol met wind, ja mijn kind

Ik weet niet of jij dat aardig vindt.

Lekker scharrelen in park en bos

Hoe lekker is het als de bladeren aan de bomen weer geel, oranje en rood kleuren? Tijd om naar buiten te gaan! Met de bladeren kun je van alles; grote hopen maken en er lekker in springen of rollen bijvoorbeeld. 

Maar je kunt ook de mooiste bladeren uitzoeken en thuis drogen. Bladeren droog je door ze één voor één netjes tussen twee vellen keukenrol te leggen, en daarna minimaal twee weken tussen de bladzijden van een dik boek te laten drogen. Dan haal je ze voorzichtig uit het boek en kan je er iets moois van maken. Wat denk je van een slinger? Een schilderij, of misschien wel raamdecoratie.

In het bos is nog veel meer te vinden.

Doe de bosbingo en kijk wie als eerste BINGO heeft.

https://wiesewijs.nl/wp-content/uploads/2021/09/bos-bingo.pdf

Heb je kastanjes gevonden?

Met kastanjes kun je de leukste dingen maken. Zoals bijvoorbeeld een spinnenweb.

Wist je dat je tamme kastanjes ook kunt eten? Zowel rauw als gepoft met wat boter in de oven of op de barbecue. Ze smaken heerlijk zoetig.

Tamme kastanjes herken je aan de bolster met lange dunne ‘harige’ stekels. 

Halloween

Het lijkt nu nog heel ver weg maar op 31 oktober is het zo ver. Halloween! Verkleed kun je langs de spookachtig versierde huizen en vaak krijg je van de buren wat lekkers. Zelf versiering maken voor je huis of outfit maakt het extra bijzonder. 

Deze leuke spinnetjes of vleermuizen brengen je vast al in de stemming.

 

En natuurlijk altijd leuk: Herfst betekent regen en regen betekent in de plassen springen! Trek dus gauw je laarzen aan als je grijze wolken vol regen ziet en hop naar buiten.