Kinderdingen

Kerstkoekjes bakken

Wat heb je nodig:
225g boter (op kamertemperatuur)
1 ei
175g suiker 1 eierdooier
300g bloem koekvormpjes

Wat ga je doen:

  1. Klop met een mixer de boter romig met de suiker. Voeg er een ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met mooie vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  3. Roer de eidooier los met een theelepel water. Bestrijk de koekjes hiermee. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Tip:
Versier de koekjes en verras je buren of je opa en oma met heerlijk zelfgemaakt lekkers!

De vogels lusten ook wel iets lekkers!
Tijdens de koude winter hebben de vogels in onze buurt wat extra lekkers nodig. Het voedsel dat ze uit de natuur halen is er niet meer in overvloed. En het is reuze gezellig om vanuit je warme huiskamer te kijken naar de mooie vogels die jouw tuin of balkon komen bezoeken.

Wat heb je nodig:
1 deel vogelzaad touw
1 deel vet (ongebruikt, ongezouten frituurvet) koekvormpjes

Wat ga je doen:
Verwarm het vet in een pannetje totdat het vloeibaar is. Roer er dan het vogelzaad doorheen. Laat het mengsel iets afkoelen zodat het wat stijver wordt.

Leg je vormpjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vul de vormpjes met het mengsel. Maak nu met een stokje of rietje een gat waar je straks het touwtje door heen kan halen. Zorg ervoor dat je dat niet te dicht bij de rand doet anders breekt je vorm straks sneller.

Zet ze nu in de koelkast totdat de vormpjes goed stevig zijn. Haal voorzichtig de vormpjes weg, dan haal je een touwtje door het gaatje en ophangen maar!

December knutsels

Wat heb je nodig:
stokjes lijm
kralen/stickers/glitter/etc lintjes

Wat ga je doen:
Plak de stokjes in een stervorm vast. Versier ze nu zo mooi mogelijk. Gebruik hiervoor kralen, lint, stickers en andere mooie versieringen die je kunt vinden. Maak er een lintje aan vast en versier je kamer, de kerstboom of je voordeur.

Tip: 
Je kunt natuurlijk ook andere vormen maken met stokjes!
*disclaimer: foto: www.ladylemonade.nl