Carpaccio van rode- en chioggia biet

Antoin met de carpaccio / foto's Ab Bol

Antoin begon zijn carrière bij de etalagedienst van de Bijenkorf en stroomde daarna door naar de kerstpakketten afdeling. Ze maakten daar zo’n 800.000 pakketten per jaar! Toen de Bijenkorf 15 jaar geleden stopte met kerstpakketten is Antoin zijn eigen bedrijf begonnen; Florisgifts. De naam komt van de Graaf Florisstraat waar hij toen woonde. Tegenwoordig werkt hij met zes medewerkers in de Vlasfabriek in Overschie. 

In januari en februari bezoekt hij beurzen om nieuwe inspiratie op te doen, in maart gaat hij op vakantie en in april start de marketing en verkoop van de pakketten. December is rustige maand voor hem omdat dan alle bestellingen de deur uit zijn. 

Het koken begon toen hij als 16-jarige jongen inviel voor een ziek geworden kok in het restaurant waar hij afwashulp was. Daar ging een hele nieuwe wereld voor hem open. Op de Hotelschool werd helaas niet aangenomen, maar hij is wel met veel plezier blijven koken. Voor buren, vrienden en familie en vandaag voor de lezers van deze krant. 

Carpaccio van biet met pistache en feta is een vegetarisch voorgerecht. Simpel en snel zelf te maken voor een feestelijk kerstdiner.

*500 gr gekookte bieten 
*zakje rucola of sla
*50 gr pistachenoten (gehakt)
*50 gr feta kaas 
*1 el citroensap
*3 el extra vierge olijfolie
*6 el griekse yoghurt
*2 el tahin
*Balsamico (met vijgen) crema 

Bereiding:
*Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is. 
*Meng de yoghurt, tahin, olijfolie, en citroensap en verdeel over de carpaccio , verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
*Verdeel de feta kaas en maak af met de gehakte pistache en de crema balsamico.
*Varieer eens met een zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan en met pijnboompitten, walnoten of amandelen.
*Serveren met een witte wijn die op hout gelegen heeft. Dat past goed bij het aardse van de biet.